MakoLab na Konwencji Renault Polska

W minionym tygodniu (18-19.05.2017) reprezentacja Makolab w silnym składzie (Prezes Wojciech Zieliński, Tomasz Soszyński i Szymon Wojciechowski) miała przyjemność uczestniczyć w corocznej ogólnopolskiej konwencji Szefów Sprzedaży Samochodów Używanych sieci dealerskiej naszego kluczowego klienta – Renault Polska.

Oprócz ścisłego grona szefów sprzedaży z całego kraju oraz przedstawicieli organizatora, na sali obecni byli również goście reprezentujący region Renault East (Czechy, Słowacja, Węgry, kraje bałtyckie) oraz honorowi goście z centrali Renault SAS - Guido Hübner oraz Mathias Belaiche.
Jako długoletni partner biznesowy Renault Polska zostaliśmy poproszeni o zaprezentowanie uczestnikom spotkania rozwiązań i narzędzi nad jakimi właśnie pracujemy i które od czerwca 2017 oddajemy w ręce sprzedawców.
Szymon Wojciechowski zaprezentował platformę CarExport 2.0 – narzędzie do tworzenia i dystrybucji ofert sprzedaży samochodów używanych; w nowej, odświeżonej wersji w pełni zintegrowaną z rozwiązaniami zewnętrznymi do ofertowania i wyceny samochodów: Radar i Carwert firmy EurotaxGlass.
Drugie wystąpienie to połączone siły firm Makolab i CSP i temat VirtualCar 360. Andrzej Wrona (CSP) oraz Tomasz Soszyński (Makolab) przedstawili innowacyjne rozwiązanie nowej formy prezentacji samochodu używanego w Internecie. Powszechnie wiadomo, że klient kupuje oczami, stąd też pomysł zastąpienia długich opisów i danych tabelarycznych nową formą prezentacji samochodu z możliwością obejrzenia go online w widoku 360. Projekt dopiero nabiera rozpędu i sporo dobrego jeszcze o nim usłyszycie, ale już na tym etapie został przyjęty z dużym entuzjazmem.
IMG_1858 (1).jpg

Shake&Win - MY Renault Promo App - case study

10 000 instalacji aplikacji mobilnej i 4 000 zarejestrowanych nowych klientów w 6 tygodni. Wszystko to dzięki kampanii ,,Shake&Win" Renault Middle East wzbogaconej o atrakcyjną mobilną funkcjonalność zaprojektowaną i zrealizowaną przez MakoLab.
Podwójny sukces kampanii Samsunga S7 / Samsung 360 Social Wall

Początek roku przyniósł świetne wieści dla naszego projektu Samsung 360 Social Wall – obrotowej platformy technologicznej, przygotowanej w ramach kampanii S7 dla Samsunga. Platforma, która była częścią akcji promującej Olimpiadę w RIO, prowadzonej przez naszego francuskiego partnera – agencję Willie Beamen – otrzymała aż dwie nagrody:
MakoLab otworzył nowy oddział w Lublinie

23 października 2017 roku w Lublinie zostało otwarte MakoLab Delivery Center (MDC), które działa we współpracy z Katolickim Uniwersytetem Lubelskim Jana Pawła II. To formalne przypieczętowanie współpracy MakoLabu z uczelnią i dalszy rozwój obszaru R&D.

Dobre wieści! Pozyskaliśmy znaczące finansowanie jednego z naszych kluczowych projektów z obszaru Sztucznej Inteligencji – systemu inteligentnego wyszukiwania Search Insights (SI)

Search Insights (SI) to autorski, zaawansowany semantyczny system wyszukiwania opracowany przez MakoLab, znajdujący swoje zastosowanie w komercyjnych projektach realizowanych przez Spółkę. Korzysta on z mechanizmów, jakie tradycyjnie zaliczanie są do domeny AI (Sztucznej Inteligencji).