Symulatory finansowe online dla Toyota Financial Services Corporation

Współpraca pomiędzy MakoLab a europejskim oddziałem Toyoty (Toyota Motor Europe) trwa z sukcesami od kilku lat. Od zeszłego roku mamy przyjemność współpracować również z finansowym ramieniem japońskiego giganta – Toyota Financial Services Corp. (TFS), dla którego wdrażamy rozwiązania wspierające proces decyzyjny dot. finansowania zakupu samochodu, czyli symulatory finansowe on-line.

Wkomponowane w stronę producenta i dealerów symulatory finansowe pozwalają użytkownikom na szybką analizę warunków zakupu samochodu z wykorzystaniem takich instrumentów finansowych jak leasing bądź kredyt. Z tej perspektywy za najważniejsze czynniki decydujące o przydatności takiego rozwiązania, należy uznać bieżący dostęp do podstawowych parametrów finansowych (np. oprocentowanie czy wymagany wkład własny), jak również przejrzystość otrzymywanych wyników.
MakoLab odpowiedzialny jest za rozbudowę i modyfikację istniejącego narzędzia wykorzystywanego przez TFS, w tym odświeżenie i optymalizację interfejsu jak również poprawę wydajności. Rozwiązanie ma być z założenia proste w obsłudze i przyjazne dla użytkownika. Po określeniu kilku podstawowych parametrów, w czasie rzeczywistym użytkownik ma otrzymać dostępne opcje finansowania zakupu samochodu. Całość oparta jest na wysoce wydajnej infrastrukturze przepływu danych oraz zaawansowanej części Back Office, zaprojektowanej zgodnie z filozofią „zarządzaj globalnie, działaj lokalnie”. Pozwala to centrali firmy zachować kontrolę nad brand identity, a przedstawicielstwom krajowym korzystać z lokalnych danych finansowych.
Symulatory zostały wdrożone do tej pory na stronach internetowych Toyoty i Lexusa w Szwecji, Hiszpanii, Francji, Niemczech, Finlandii, Norwegii, Polsce, Portugalii, Francji i na Węgrzech i będą się stopniowo pojawiać na pozostałych rynkach Europy i Afryki obsługiwanych przez TFS. Trwają również prace nad rozbudową narzędzia o dodatkowe funkcjonalności, które pozwolą stać się jeszcze bardziej wielofunkcyjnym rozwiązaniem biznesowym.

Konfigurator mebli w 3D dla marki Poldem – aplikacja mobilna

Branża meblarska inwestuje w nowe technologie. Aby dostosować się do wymagań nowoczesnych konsumentów chcących korzystać z rozwiązań jakie oferuje współcześnie technologia, Groupe Poldem zdecydowała się na stworzenie aplikacji mobilnej, która będzie wspierała proces sprzedaży mebli w salonach należących do sieci. Partnerem technologicznym projektu została agencja technologiczno-marketingowa MakoLab.
Ceramika Paradyż z nową witryną autorstwa MakoLab

Opublikowana została nowa strona internetowa czołowego producenta ceramiki i gresu - Ceramiki Paradyż. Za jej realizację oraz działania związane z optymalizacją pod kątem wyszukiwarek odpowiada agencja technologiczno – marketingowa MakoLab.

MakoLab i Renault na Bliskim Wschodzie – wdrożenie nowej wersji witryny Renault w Iranie

MakoLab zgodnie z planem zakończył kolejną realizację dla marki Renault. Tym razem wykonał pełne wdrożenie nowej witryny w Iranie z wykorzystaniem kluczowych autorskich rozwiązań.

Witamy Maspex wśród klientów MakoLab!

Jest nam niezmiernie miło poinformować, że do grona naszych klientów dołączył jeden z największych producentów żywności w Europie Środkowo-Wschodniej – Grupa MASPEX. O szczegółach współpracy będziemy informować, jak tylko wysmażymy jakieś dostępne publicznie efekty a póki co ugotowaliśmy coś na dobry początek.