Podwójny sukces kampanii Samsunga S7 / Samsung 360 Social Wall

Początek roku przyniósł świetne wieści dla naszego projektu Samsung 360 Social Wall – obrotowej platformy technologicznej, przygotowanej w ramach kampanii S7 dla Samsunga. Platforma, która była częścią akcji promującej Olimpiadę w RIO, prowadzonej przez naszego francuskiego partnera – agencję Willie Beamen – otrzymała aż dwie nagrody:

1. Cristal Award 2016 Saphire (Srebro) dla najlepszego użycia technologii cyfrowych w kategorii Marketingu Sportowego
  2. Wyróżnienie na Grand Prix Statégies du Sport 2016 for Samsung 360 Social Wall
Oba konkursy są prestiżowymi i cenionym na świecie wydarzeniami, skupiającymi się wokół technologii cyfrowych i takich zagadnień jak Data, aplikacje mobilne, innowacje w marketingu, kreacja i branding. Udział biorą w nich takie agencje jak np. Publicis, BBDO, Fred & Farid, Havas, JWT or BETC.
Całościowo kampanię poprowadziła znana agencja Willie Beamen, która zaprosiła nas do współpracy jako partnera technologicznego. Aplikacja Samsung Social Wall została stworzona jako część kampanii promocyjnej modelu Samsung 7 połączonej z Olimpiadą w RIO, której Samsung był sponsorem. Mechanizm promocji zakładał wyróżnianie i nagradzanie autorów najciekawszych publikacji social mediowych dot. S7 i Olimpiady w Rio właśnie najnowszymi modelami Samsunga.
Na czas kampanii stworzyliśmy aplikację webową, która zbiera i w interesującej, nowoczesnej formie interaktywnej „społecznościowej tablicy” prezentuje posty i zdjęcia użytkowników z Twittera, Instagrama, etc. Pozwala również przeglądać wpisy, powiększać i czytać je, a nawet przechodzić prosto do profilu społecznościowego autora wybranego postu.
Następnie pomyśleliśmy, że jest to doskonały materiał do prezentacji możliwości okularów „Samsung Gear” w salonach stacjonarnych – angażujący, bliższy i bardziej znany klientowi. I w tym celu, przygotowaliśmy aplikację Samsung Social Wall jako materiał samplingowy dla okularów VR Samsunga.
Gratulujemy naszemu partnerowi – agencji Willie Beamen i jesteśmy dumni, że byliśmy częścią jej sukcesów jako technologiczny dostawca Samsung 360 Social Wall.

Zobacz case study Samsung 360 Social Wall

Case study Samsung 360 Social Wall

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.