Podwójny sukces kampanii Samsunga S7 / Samsung 360 Social Wall

Początek roku przyniósł świetne wieści dla naszego projektu Samsung 360 Social Wall – obrotowej platformy technologicznej, przygotowanej w ramach kampanii S7 dla Samsunga. Platforma, która była częścią akcji promującej Olimpiadę w RIO, prowadzonej przez naszego francuskiego partnera – agencję Willie Beamen – otrzymała aż dwie nagrody:

1. Cristal Award 2016 Saphire (Srebro) dla najlepszego użycia technologii cyfrowych w kategorii Marketingu Sportowego
  2. Wyróżnienie na Grand Prix Statégies du Sport 2016 for Samsung 360 Social Wall
Oba konkursy są prestiżowymi i cenionym na świecie wydarzeniami, skupiającymi się wokół technologii cyfrowych i takich zagadnień jak Data, aplikacje mobilne, innowacje w marketingu, kreacja i branding. Udział biorą w nich takie agencje jak np. Publicis, BBDO, Fred & Farid, Havas, JWT or BETC.
Całościowo kampanię poprowadziła znana agencja Willie Beamen, która zaprosiła nas do współpracy jako partnera technologicznego. Aplikacja Samsung Social Wall została stworzona jako część kampanii promocyjnej modelu Samsung 7 połączonej z Olimpiadą w RIO, której Samsung był sponsorem. Mechanizm promocji zakładał wyróżnianie i nagradzanie autorów najciekawszych publikacji social mediowych dot. S7 i Olimpiady w Rio właśnie najnowszymi modelami Samsunga.
Na czas kampanii stworzyliśmy aplikację webową, która zbiera i w interesującej, nowoczesnej formie interaktywnej „społecznościowej tablicy” prezentuje posty i zdjęcia użytkowników z Twittera, Instagrama, etc. Pozwala również przeglądać wpisy, powiększać i czytać je, a nawet przechodzić prosto do profilu społecznościowego autora wybranego postu.
Następnie pomyśleliśmy, że jest to doskonały materiał do prezentacji możliwości okularów „Samsung Gear” w salonach stacjonarnych – angażujący, bliższy i bardziej znany klientowi. I w tym celu, przygotowaliśmy aplikację Samsung Social Wall jako materiał samplingowy dla okularów VR Samsunga.
Gratulujemy naszemu partnerowi – agencji Willie Beamen i jesteśmy dumni, że byliśmy częścią jej sukcesów jako technologiczny dostawca Samsung 360 Social Wall.

Zobacz case study Samsung 360 Social Wall

Case study Samsung 360 Social Wall

Shake&Win - MY Renault Promo App - case study

10 000 instalacji aplikacji mobilnej i 4 000 zarejestrowanych nowych klientów w 6 tygodni. Wszystko to dzięki kampanii ,,Shake&Win" Renault Middle East wzbogaconej o atrakcyjną mobilną funkcjonalność zaprojektowaną i zrealizowaną przez MakoLab.
MakoLab na Konwencji Renault Polska

W minionym tygodniu (18-19.05.2017) reprezentacja Makolab w silnym składzie (Prezes Wojciech Zieliński, Tomasz Soszyński i Szymon Wojciechowski) miała przyjemność uczestniczyć w corocznej ogólnopolskiej konwencji Szefów Sprzedaży Samochodów Używanych sieci dealerskiej naszego kluczowego klienta – Renault Polska.
MakoLab otworzył nowy oddział w Lublinie

23 października 2017 roku w Lublinie zostało otwarte MakoLab Delivery Center (MDC), które działa we współpracy z Katolickim Uniwersytetem Lubelskim Jana Pawła II. To formalne przypieczętowanie współpracy MakoLabu z uczelnią i dalszy rozwój obszaru R&D.

Mirek Sopek na konferencji Data Amplified 2016 w Singapurze

W dniach 8-10 listopada w Singapurze miała miejsce konferencja Data Amplified 2016. The future of Business Reporting, organizowana przez xBRL. XBRL to światowe konsorcjum o charakterze non-profit, wyznaczające standardy w sprawozdawczości finansowej. Konferencja Data Amplified 2016 to z kolei jedno z najważniejszych wydarzeń, służących wymianie poglądów i określaniu dalszych kierunków działań w tym obszarze.