Podwójny sukces kampanii Samsunga S7 / Samsung 360 Social Wall

Początek roku przyniósł świetne wieści dla naszego projektu Samsung 360 Social Wall – obrotowej platformy technologicznej, przygotowanej w ramach kampanii S7 dla Samsunga. Platforma, która była częścią akcji promującej Olimpiadę w RIO, prowadzonej przez naszego francuskiego partnera – agencję Willie Beamen – otrzymała aż dwie nagrody:

1. Cristal Award 2016 Saphire (Srebro) dla najlepszego użycia technologii cyfrowych w kategorii Marketingu Sportowego
  2. Wyróżnienie na Grand Prix Statégies du Sport 2016 for Samsung 360 Social Wall
Oba konkursy są prestiżowymi i cenionym na świecie wydarzeniami, skupiającymi się wokół technologii cyfrowych i takich zagadnień jak Data, aplikacje mobilne, innowacje w marketingu, kreacja i branding. Udział biorą w nich takie agencje jak np. Publicis, BBDO, Fred & Farid, Havas, JWT or BETC.
Całościowo kampanię poprowadziła znana agencja Willie Beamen, która zaprosiła nas do współpracy jako partnera technologicznego. Aplikacja Samsung Social Wall została stworzona jako część kampanii promocyjnej modelu Samsung 7 połączonej z Olimpiadą w RIO, której Samsung był sponsorem. Mechanizm promocji zakładał wyróżnianie i nagradzanie autorów najciekawszych publikacji social mediowych dot. S7 i Olimpiady w Rio właśnie najnowszymi modelami Samsunga.
Na czas kampanii stworzyliśmy aplikację webową, która zbiera i w interesującej, nowoczesnej formie interaktywnej „społecznościowej tablicy” prezentuje posty i zdjęcia użytkowników z Twittera, Instagrama, etc. Pozwala również przeglądać wpisy, powiększać i czytać je, a nawet przechodzić prosto do profilu społecznościowego autora wybranego postu.
Następnie pomyśleliśmy, że jest to doskonały materiał do prezentacji możliwości okularów „Samsung Gear” w salonach stacjonarnych – angażujący, bliższy i bardziej znany klientowi. I w tym celu, przygotowaliśmy aplikację Samsung Social Wall jako materiał samplingowy dla okularów VR Samsunga.
Gratulujemy naszemu partnerowi – agencji Willie Beamen i jesteśmy dumni, że byliśmy częścią jej sukcesów jako technologiczny dostawca Samsung 360 Social Wall.

Zobacz case study Samsung 360 Social Wall

Case study Samsung 360 Social Wall

MakoLab na Konwencji Renault Polska

W minionym tygodniu (18-19.05.2017) reprezentacja Makolab w silnym składzie (Prezes Wojciech Zieliński, Tomasz Soszyński i Szymon Wojciechowski) miała przyjemność uczestniczyć w corocznej ogólnopolskiej konwencji Szefów Sprzedaży Samochodów Używanych sieci dealerskiej naszego kluczowego klienta – Renault Polska.
MakoLab i Renault na Bliskim Wschodzie – wdrożenie nowej wersji witryny Renault w Iranie

MakoLab zgodnie z planem zakończył kolejną realizację dla marki Renault. Tym razem wykonał pełne wdrożenie nowej witryny w Iranie z wykorzystaniem kluczowych autorskich rozwiązań.
Integracja LMT z SAP na potrzeby Renault na Bliskim Wschodzie - prosta i sprawna obsługa klienta

Na zlecenie naszego klienta Renault w Arabii Saudyjskiej wykonaliśmy integrację instalacji autorskiego narzędzia MakoLab, Lead Management Tool, z oprogramowaniem SAP. To pierwsza tego typu realizacja w regionie Middle East. Zaproponowane przez MakoLab rozwiązanie znacznie ułatwia pracę importerom z Arabii Saudyjskiej umożliwiając posiadanie wszystkich danych w jednym miejscu. W efekcie podnosi to jakość obsługi klientów.
Marta Ostrowska specjalistką ds. PR w MakoLab

Do zespołu agencji technologiczno - marketingowej MakoLab dołączyła Marta Ostrowska, która objęła stanowisko specjalisty ds. PR. Wcześniej odpowiadała za działania public relations w Bluerank.

Mirek Sopek na konferencji Data Amplified 2016 w Singapurze

W dniach 8-10 listopada w Singapurze miała miejsce konferencja Data Amplified 2016. The future of Business Reporting, organizowana przez xBRL. XBRL to światowe konsorcjum o charakterze non-profit, wyznaczające standardy w sprawozdawczości finansowej. Konferencja Data Amplified 2016 to z kolei jedno z najważniejszych wydarzeń, służących wymianie poglądów i określaniu dalszych kierunków działań w tym obszarze.