Podwójny sukces kampanii Samsunga S7 / Samsung 360 Social Wall

Początek roku przyniósł świetne wieści dla naszego projektu Samsung 360 Social Wall – obrotowej platformy technologicznej, przygotowanej w ramach kampanii S7 dla Samsunga. Platforma, która była częścią akcji promującej Olimpiadę w RIO, prowadzonej przez naszego francuskiego partnera – agencję Willie Beamen – otrzymała aż dwie nagrody:

1. Cristal Award 2016 Saphire (Srebro) dla najlepszego użycia technologii cyfrowych w kategorii Marketingu Sportowego
  2. Wyróżnienie na Grand Prix Statégies du Sport 2016 for Samsung 360 Social Wall
Oba konkursy są prestiżowymi i cenionym na świecie wydarzeniami, skupiającymi się wokół technologii cyfrowych i takich zagadnień jak Data, aplikacje mobilne, innowacje w marketingu, kreacja i branding. Udział biorą w nich takie agencje jak np. Publicis, BBDO, Fred & Farid, Havas, JWT or BETC.
Całościowo kampanię poprowadziła znana agencja Willie Beamen, która zaprosiła nas do współpracy jako partnera technologicznego. Aplikacja Samsung Social Wall została stworzona jako część kampanii promocyjnej modelu Samsung 7 połączonej z Olimpiadą w RIO, której Samsung był sponsorem. Mechanizm promocji zakładał wyróżnianie i nagradzanie autorów najciekawszych publikacji social mediowych dot. S7 i Olimpiady w Rio właśnie najnowszymi modelami Samsunga.
Na czas kampanii stworzyliśmy aplikację webową, która zbiera i w interesującej, nowoczesnej formie interaktywnej „społecznościowej tablicy” prezentuje posty i zdjęcia użytkowników z Twittera, Instagrama, etc. Pozwala również przeglądać wpisy, powiększać i czytać je, a nawet przechodzić prosto do profilu społecznościowego autora wybranego postu.
Następnie pomyśleliśmy, że jest to doskonały materiał do prezentacji możliwości okularów „Samsung Gear” w salonach stacjonarnych – angażujący, bliższy i bardziej znany klientowi. I w tym celu, przygotowaliśmy aplikację Samsung Social Wall jako materiał samplingowy dla okularów VR Samsunga.
Gratulujemy naszemu partnerowi – agencji Willie Beamen i jesteśmy dumni, że byliśmy częścią jej sukcesów jako technologiczny dostawca Samsung 360 Social Wall.

Zobacz case study Samsung 360 Social Wall

Case study Samsung 360 Social Wall

Platforma ubezpieczeniowa online dla Gjensidige - case study

Zgłaszanie szkód i składanie wniosków o ubezpieczenie przez Internet w mniej niż 3 minuty. Dowiedz się więcej na temat platformy ubezpieczeń online, która została stworzona przez MakoLab dla Gjensidige - lidera w branży ubezpieczeniowej w krajach bałtyckich. Platforma została już wdrożona w 3 krajach: na Litwie, Łotwie i w Estonii.
Konfigurator mebli dla Groupe Poldem - case study

Stworzony przez MakoLab konfigurator mebli w 3D pozwala prezentować wybrane modele mebli, w różnych wariantach kolorystycznych, wykończenia, etc. Tym samym stanowi narzędzie pomocne w aranżacji powierzchni mieszkaniowych czy biurowych.
Nowy serwis WWW dla Ceramiki Paradyż - case study

Przeprowadzone przez Paradyż szeroko zakrojone badania – zarówno potrzeb użytkowników strony, jak i Klientów końcowych i ich procesu zakupowego – dały jasne wskazówki do zbudowania nowej strony. MakoLab stworzył dla Ceramiki Paradyż nową stronę internetową.
Shake&Win - MY Renault Promo App - case study

10 000 instalacji aplikacji mobilnej i 4 000 zarejestrowanych nowych klientów w 6 tygodni. Wszystko to dzięki kampanii ,,Shake&Win" Renault Middle East wzbogaconej o atrakcyjną mobilną funkcjonalność zaprojektowaną i zrealizowaną przez MakoLab.