MakoLab i ICT Klaster zapraszają na panel Transformacja to nie wybór na IX Europejskim Forum Gospodarczym

MakoLab i ICT Polska Centralna Klaster zapraszają do udziału w panelu Transformacja to nie wybór. Wpływ transformacji cyfrowej na biznes, który odbędzie się podczas drugiego dnia Europejskiego Forum Gospodarczego. Gościem specjalnym będzie Stéphane Antiga, selekcjoner reprezentacji Polski w siatkówce.

Spotkanie dotyczyć będzie wpływu technologii na relacje biznesowe i kontakty z klientami. Cyfryzacja biznesu przestała być szansą na budowę przewagi nad konkurencją, a stała się koniecznością do funkcjonowania w szybko zmieniającym się otoczeniu biznesowym. Stała inwestycja w transformację cyfrową staje się istotnym elementem długoterminowych strategii biznesowych większości znaczących przedsiębiorstw. Transformacja dotyka wszystkich dziedzin i sektorów gospodarki, a efekty tych zmiany widzimy wszędzie wokół nas.
Plan wystąpień:
  1. Agile Banking – Piotr Kania – GFT Poland
  2. From Business Transformation to Business Reinvention – Maciej Kulbat – Infosys Poland
  3. Customer Experience - a Key to Digital Transformation – Michał Hertel – MakoLab
  4. Emerging Technologies – Marek Gajowniczek – CERI International
  5. Tech and Transformation in Sports – Stephane Antiga
IX Europejskie Forum Gospodarcze odbędzie się w dniach 14-15 listopada 2016 r. w Łodzi w hotelu Andels. Tematem przewodnim tegorocznej edycji jest „Przedsiębiorcza Europa - szanse, wyzwania, zagrożenia”.
Wstęp na panel jest bezpłatny, wymagana jest jednak rejestracja. Można jej dokonać na stronie: http://www.forum.lodzkie.pl/zarejestruj-sie/ lub na miejscu, podczas trwania Forum.
Więcej informacji na temat programu forum można znaleźć TUTAJ.

MakoLab członkiem Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji

Miło nam ogłosić, że należymy do Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji. Dzięki temu będziemy jeszcze aktywniej promować nasze kompetencje w Europie.
Marta Ostrowska specjalistką ds. PR w MakoLab

Do zespołu agencji technologiczno - marketingowej MakoLab dołączyła Marta Ostrowska, która objęła stanowisko specjalisty ds. PR. Wcześniej odpowiadała za działania public relations w Bluerank.
MakoLab z dofinansowaniem Narodowego Centrum Badań i Rozwoju na rozwój technologii Blockchain

Ten tydzień przyniósł nam znakomite wieści z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Projekt „Realizacja badań przemysłowych oraz przeprowadzenie prac rozwojowych w zakresie nowoczesnych identyfikatorów cyfrowych wymagających absolutnej niezaprzeczalności, autentyczności, unikalności, transparentności i trwałości z wykorzystaniem zmodyfikowanej technologii Blockchain” złożony przez MakoLab w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, został zakwalifikowany do dofinansowania. Całkowita wartość projektu wynosi 2.042.605,07 zł, a wartość wnioskowanego dofinansowania to 1.234.660,17 zł. I takie dofinansowanie otrzymał MakoLab na realizację tego projektu.
MakoLab zdobywa tytuł National Champion w konkursie The European Business Awards 2016/17

MakoLab, z tytułem National Champion, awansował do międzynarodowego finału prestiżowego konkursu The European Business Awards 2016/2017, sponsorowanego przez RSM. Celem konkursu jest promowanie dobrych praktyk w europejskim biznesie.