MakoLab i ICT Klaster zapraszają na panel Transformacja to nie wybór na IX Europejskim Forum Gospodarczym

MakoLab i ICT Polska Centralna Klaster zapraszają do udziału w panelu Transformacja to nie wybór. Wpływ transformacji cyfrowej na biznes, który odbędzie się podczas drugiego dnia Europejskiego Forum Gospodarczego. Gościem specjalnym będzie Stéphane Antiga, selekcjoner reprezentacji Polski w siatkówce.

Spotkanie dotyczyć będzie wpływu technologii na relacje biznesowe i kontakty z klientami. Cyfryzacja biznesu przestała być szansą na budowę przewagi nad konkurencją, a stała się koniecznością do funkcjonowania w szybko zmieniającym się otoczeniu biznesowym. Stała inwestycja w transformację cyfrową staje się istotnym elementem długoterminowych strategii biznesowych większości znaczących przedsiębiorstw. Transformacja dotyka wszystkich dziedzin i sektorów gospodarki, a efekty tych zmiany widzimy wszędzie wokół nas.
Plan wystąpień:
  1. Agile Banking – Piotr Kania – GFT Poland
  2. From Business Transformation to Business Reinvention – Maciej Kulbat – Infosys Poland
  3. Customer Experience - a Key to Digital Transformation – Michał Hertel – MakoLab
  4. Emerging Technologies – Marek Gajowniczek – CERI International
  5. Tech and Transformation in Sports – Stephane Antiga
IX Europejskie Forum Gospodarcze odbędzie się w dniach 14-15 listopada 2016 r. w Łodzi w hotelu Andels. Tematem przewodnim tegorocznej edycji jest „Przedsiębiorcza Europa - szanse, wyzwania, zagrożenia”.
Wstęp na panel jest bezpłatny, wymagana jest jednak rejestracja. Można jej dokonać na stronie: http://www.forum.lodzkie.pl/zarejestruj-sie/ lub na miejscu, podczas trwania Forum.
Więcej informacji na temat programu forum można znaleźć TUTAJ.

Punkt dla MakoLab – wyróżnienie w plebiscycie ,,Punkt dla Łodzi”

MakoLab uzyskał wyróżnienie w konkursie ,,Punkt dla Łodzi”. Firma zwyciężyła w kategorii Instytucje - za zasługi dla promowania Łodzi na polu międzynarodowego biznesu internetowego.
MakoLab prezentuje nowe rozwiązanie LEI.INFO na RegTech Data Summit 2018

Na świecie jest ich już ponad 980 milionów. Działają w 170 krajach. To podmioty z sektora finansowego, które mogą zostać zidentyfikowane poprzez LEI – globalny standard uznawany i wymagany przez coraz większą liczbę regulatorów na całym świecie. Amerykańska spółka MakoLab USA opracowała platformę LEI.INFO, dzięki której można uzyskać natychmiastowy dostęp do bazy podmiotów posiadających LEI jak również otrzymać pomoc w uzyskaniu własnego unikalnego identyfikatora.
MakoLab wzmacnia zespoły zagranicą

Projekty zagraniczne stanowią główne źródło przychodów MakoLab. Wobec tego wzmacniamy swoją reprezentację w biurach w USA i Wielkiej Brytanii. Od stycznia dołączyły do nas dwie nowe osoby, które będą wspierały rozwój MakoLab na rynkach zagranicznych.
MakoLab z certyfikatem ISO 27001

Miło nam poinformować, że zakończyliśmy proces certyfikacyjny na zgodność naszego systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji z międzynarodową normą ISO 27001-2014. MakoLab z sukcesem zakończył proces audytowy i otrzymał certyfikat od TUV Nord Polska. Dokument potwierdza działanie firmy zgodnie z najwyższymi standardami, zwiększając jej szanse na nawiązanie współpracy z globalnymi graczami na rynku.