MakoLab zdobywa tytuł National Champion w konkursie The European Business Awards 2016/17

MakoLab, z tytułem National Champion, awansował do międzynarodowego finału prestiżowego konkursu The European Business Awards 2016/2017, sponsorowanego przez RSM. Celem konkursu jest promowanie dobrych praktyk w europejskim biznesie.

Do finału MakoLab został wybrany przez jury, które brało pod uwagę innowacyjność, etykę biznesową i sukcesy odnoszone na rynku międzynarodowym. W drugim etapie konkursu firmy przygotowują prezentację video, która przedstawia ich historię i opowiada o ich drodze do sukcesu. Spośród nadesłanych zgłoszeń niezależne jury wybierze zwycięzców, których nagrodzi mianem ‘Ruban d’Honneur’. Nagroda grand prix ogłoszona zostanie na Gali Finałowej, która odbędzie się w 2017 r.
Niezależnie, na stronie internetowej European Business Awards odbędzie się plebiscyt filmów przygotowanych przez National Champions. Firma, która otrzyma najwięcej głosów, zdobędzie tytuł National Public Champion. W roku ubiegłym w głosowaniu oddanych zostało 227 000 głosów – które oddawali nie tylko klienci, personel i sympatycy firm, ale też osoby odwiedzające stronę.

Z wielką radością przyjęliśmy wyróżnienie nas tytułem National Champion w konkursie organizowanym przez European Business Awards w kategorii eksport usług. Cieszymy się, że przyjęta przez nas biznesowa strategia aktywnego pozyskiwania klientów na rynkach zagranicznych została uznana i doceniona na forum europejskim. Nie mamy żadnych kompleksów w walce o budżety największych europejskich graczy, którzy jak widać doceniają nasze starania na rzecz innowacyjności naszych produktów i wysoki poziom proponowanych usług

– komentuje Michał Hertel, Dyrektor Marketingu MakoLab.

Adrian Tripp, CEO The European Business Awards mówi:

Gratuluję firmie MakoLab, która będzie reprezentować Polskę w konkursie jako National Champions. MakoLab wnosi istotny wkład w budowę europejskiej społeczności biznesowej, a ponadto wyróżnia się na polu innowacji, etyki i sukcesów, a tego właśnie oczekujemy od laureatów.

Nagrody The European Business Awards przyznawane są już po raz 10; w tegorocznej edycji konkursu wzięło udział ponad 33 000 firm z 34 krajów.
Więcej informacji na temat konkursu i polskich zwycięzców można znaleźć na stronie: www.businessawardseurope.com.

Punkt dla MakoLab – wyróżnienie w plebiscycie ,,Punkt dla Łodzi”

MakoLab uzyskał wyróżnienie w konkursie ,,Punkt dla Łodzi”. Firma zwyciężyła w kategorii Instytucje - za zasługi dla promowania Łodzi na polu międzynarodowego biznesu internetowego.
MakoLab prezentuje nowe rozwiązanie LEI.INFO na RegTech Data Summit 2018

Na świecie jest ich już ponad 980 milionów. Działają w 170 krajach. To podmioty z sektora finansowego, które mogą zostać zidentyfikowane poprzez LEI – globalny standard uznawany i wymagany przez coraz większą liczbę regulatorów na całym świecie. Amerykańska spółka MakoLab USA opracowała platformę LEI.INFO, dzięki której można uzyskać natychmiastowy dostęp do bazy podmiotów posiadających LEI jak również otrzymać pomoc w uzyskaniu własnego unikalnego identyfikatora.
MakoLab wzmacnia zespoły zagranicą

Projekty zagraniczne stanowią główne źródło przychodów MakoLab. Wobec tego wzmacniamy swoją reprezentację w biurach w USA i Wielkiej Brytanii. Od stycznia dołączyły do nas dwie nowe osoby, które będą wspierały rozwój MakoLab na rynkach zagranicznych.
MakoLab z certyfikatem ISO 27001

Miło nam poinformować, że zakończyliśmy proces certyfikacyjny na zgodność naszego systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji z międzynarodową normą ISO 27001-2014. MakoLab z sukcesem zakończył proces audytowy i otrzymał certyfikat od TUV Nord Polska. Dokument potwierdza działanie firmy zgodnie z najwyższymi standardami, zwiększając jej szanse na nawiązanie współpracy z globalnymi graczami na rynku.

MakoLab na E-Finance Lab Fall Conference 2016

Wrzesień rozpoczął się dla nas wyjątkowo ciekawie. Wiceprezes MakoLab, Mirek Sopek, został zaproszony do udziału i wystąpienia w trakcie tegorocznej edycji prestiżowej konferencji E-Finance Lab Fall Conference 2016, organizowanej przez E-Finance Lab i DZ BANK we Frankfurcie nad Menem.