MakoLab zdobywa tytuł National Champion w konkursie The European Business Awards 2016/17

MakoLab, z tytułem National Champion, awansował do międzynarodowego finału prestiżowego konkursu The European Business Awards 2016/2017, sponsorowanego przez RSM. Celem konkursu jest promowanie dobrych praktyk w europejskim biznesie.

Do finału MakoLab został wybrany przez jury, które brało pod uwagę innowacyjność, etykę biznesową i sukcesy odnoszone na rynku międzynarodowym. W drugim etapie konkursu firmy przygotowują prezentację video, która przedstawia ich historię i opowiada o ich drodze do sukcesu. Spośród nadesłanych zgłoszeń niezależne jury wybierze zwycięzców, których nagrodzi mianem ‘Ruban d’Honneur’. Nagroda grand prix ogłoszona zostanie na Gali Finałowej, która odbędzie się w 2017 r.
Niezależnie, na stronie internetowej European Business Awards odbędzie się plebiscyt filmów przygotowanych przez National Champions. Firma, która otrzyma najwięcej głosów, zdobędzie tytuł National Public Champion. W roku ubiegłym w głosowaniu oddanych zostało 227 000 głosów – które oddawali nie tylko klienci, personel i sympatycy firm, ale też osoby odwiedzające stronę.

Z wielką radością przyjęliśmy wyróżnienie nas tytułem National Champion w konkursie organizowanym przez European Business Awards w kategorii eksport usług. Cieszymy się, że przyjęta przez nas biznesowa strategia aktywnego pozyskiwania klientów na rynkach zagranicznych została uznana i doceniona na forum europejskim. Nie mamy żadnych kompleksów w walce o budżety największych europejskich graczy, którzy jak widać doceniają nasze starania na rzecz innowacyjności naszych produktów i wysoki poziom proponowanych usług

– komentuje Michał Hertel, Dyrektor Marketingu MakoLab.

Adrian Tripp, CEO The European Business Awards mówi:

Gratuluję firmie MakoLab, która będzie reprezentować Polskę w konkursie jako National Champions. MakoLab wnosi istotny wkład w budowę europejskiej społeczności biznesowej, a ponadto wyróżnia się na polu innowacji, etyki i sukcesów, a tego właśnie oczekujemy od laureatów.

Nagrody The European Business Awards przyznawane są już po raz 10; w tegorocznej edycji konkursu wzięło udział ponad 33 000 firm z 34 krajów.
Więcej informacji na temat konkursu i polskich zwycięzców można znaleźć na stronie: www.businessawardseurope.com.

MakoLab członkiem Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji

Miło nam ogłosić, że należymy do Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji. Dzięki temu będziemy jeszcze aktywniej promować nasze kompetencje w Europie.
Marta Ostrowska specjalistką ds. PR w MakoLab

Do zespołu agencji technologiczno - marketingowej MakoLab dołączyła Marta Ostrowska, która objęła stanowisko specjalisty ds. PR. Wcześniej odpowiadała za działania public relations w Bluerank.
MakoLab z dofinansowaniem Narodowego Centrum Badań i Rozwoju na rozwój technologii Blockchain

Ten tydzień przyniósł nam znakomite wieści z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Projekt „Realizacja badań przemysłowych oraz przeprowadzenie prac rozwojowych w zakresie nowoczesnych identyfikatorów cyfrowych wymagających absolutnej niezaprzeczalności, autentyczności, unikalności, transparentności i trwałości z wykorzystaniem zmodyfikowanej technologii Blockchain” złożony przez MakoLab w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, został zakwalifikowany do dofinansowania. Całkowita wartość projektu wynosi 2.042.605,07 zł, a wartość wnioskowanego dofinansowania to 1.234.660,17 zł. I takie dofinansowanie otrzymał MakoLab na realizację tego projektu.
MakoLab i ICT Klaster zapraszają na panel Transformacja to nie wybór na IX Europejskim Forum Gospodarczym

MakoLab i ICT Polska Centralna Klaster zapraszają do udziału w panelu Transformacja to nie wybór. Wpływ transformacji cyfrowej na biznes, który odbędzie się podczas drugiego dnia Europejskiego Forum Gospodarczego. Gościem specjalnym będzie Stéphane Antiga, selekcjoner reprezentacji Polski w siatkówce.

MakoLab na E-Finance Lab Fall Conference 2016

Wrzesień rozpoczął się dla nas wyjątkowo ciekawie. Wiceprezes MakoLab, Mirek Sopek, został zaproszony do udziału i wystąpienia w trakcie tegorocznej edycji prestiżowej konferencji E-Finance Lab Fall Conference 2016, organizowanej przez E-Finance Lab i DZ BANK we Frankfurcie nad Menem.