MakoLab zdobywa tytuł National Champion w konkursie The European Business Awards 2016/17

MakoLab, z tytułem National Champion, awansował do międzynarodowego finału prestiżowego konkursu The European Business Awards 2016/2017, sponsorowanego przez RSM. Celem konkursu jest promowanie dobrych praktyk w europejskim biznesie.

Do finału MakoLab został wybrany przez jury, które brało pod uwagę innowacyjność, etykę biznesową i sukcesy odnoszone na rynku międzynarodowym. W drugim etapie konkursu firmy przygotowują prezentację video, która przedstawia ich historię i opowiada o ich drodze do sukcesu. Spośród nadesłanych zgłoszeń niezależne jury wybierze zwycięzców, których nagrodzi mianem ‘Ruban d’Honneur’. Nagroda grand prix ogłoszona zostanie na Gali Finałowej, która odbędzie się w 2017 r.
Niezależnie, na stronie internetowej European Business Awards odbędzie się plebiscyt filmów przygotowanych przez National Champions. Firma, która otrzyma najwięcej głosów, zdobędzie tytuł National Public Champion. W roku ubiegłym w głosowaniu oddanych zostało 227 000 głosów – które oddawali nie tylko klienci, personel i sympatycy firm, ale też osoby odwiedzające stronę.

Z wielką radością przyjęliśmy wyróżnienie nas tytułem National Champion w konkursie organizowanym przez European Business Awards w kategorii eksport usług. Cieszymy się, że przyjęta przez nas biznesowa strategia aktywnego pozyskiwania klientów na rynkach zagranicznych została uznana i doceniona na forum europejskim. Nie mamy żadnych kompleksów w walce o budżety największych europejskich graczy, którzy jak widać doceniają nasze starania na rzecz innowacyjności naszych produktów i wysoki poziom proponowanych usług

– komentuje Michał Hertel, Dyrektor Marketingu MakoLab.

Adrian Tripp, CEO The European Business Awards mówi:

Gratuluję firmie MakoLab, która będzie reprezentować Polskę w konkursie jako National Champions. MakoLab wnosi istotny wkład w budowę europejskiej społeczności biznesowej, a ponadto wyróżnia się na polu innowacji, etyki i sukcesów, a tego właśnie oczekujemy od laureatów.

Nagrody The European Business Awards przyznawane są już po raz 10; w tegorocznej edycji konkursu wzięło udział ponad 33 000 firm z 34 krajów.
Więcej informacji na temat konkursu i polskich zwycięzców można znaleźć na stronie: www.businessawardseurope.com.
MakoLab laureatem Forum Firm Rodzinnych 2018 magazynu Forbes

23 października 2018 roku odbyła się uroczysta Gala Forum Firm Rodzinnych 2018 organizowana przez miesięcznik Forbes. Wśród wyróżnionych znalazła się agencja MakoLab SA, istniejąca na rynku od blisko 30 lat.
MakoLab SA ma #NoweWidoki dla pracowników

MakoLab – spółka realizująca projekty z obszaru transformacji cyfrowej dla globalnych koncernów i największych polskich instytucji, współpracująca m.in. z grupą Renault-Nissan, Toyota Motor Europe, Gjensidige czy mBank – jako pierwszy najemca wprowadziła się do biura w nowopowstałym prestiżowym kompleksie biurowym Ogrodowa 8 – w samym sercu Łodzi. Wywodzący się z  Łodzi lider rozwiązań internetowych dla biznesu zatrudnia już ponad 230 osób, które poza łódzką centralą, pracują w różnych miejscach na świecie – w tym w biurach w Paryżu, Londynie i na Florydzie. Nowych pracowników wciąż przybywa, stąd decyzja o zmianie łódzkiego adresu i wybór najnowocześniejszego obecnie biurowca w Łodzi, spełniającego wysokie wymagania firmy, realizującej zaawansowane technologicznie projekty dla światowych liderów, głównie z branż motoryzacyjnej i finansowej.
MakoLab SA w nowej lokalizacji!

MakoLab SA – Digital Solutions Agency – jest jednym z pierwszym najemców w nowopowstałym, biznesowym centrum Łodzi, zlokalizowanym przy ul. Ogrodowej 8. Mimo, że oficjalnie otwarcie nowej siedziby firmy nastąpi dopiero 2 października, pracownicy już niebawem rozpoczną pracę w tej nowoczesnej i zaprojektowanej w kreatywny sposób przestrzeni. Dynamiczny rozwój firmy, zatrudniającej obecnie ponad 230 osób, a także nowe biuro pozwoli w najbliższym czasie powiększyć zespół pracowników o kilkadziesiąt kolejnych osób. Obecnie firma prowadzi rekrutację na stanowiska project managerów, programistów znających różne języki programowania oraz specjalistów od e-marketingu. Hasło przewodnie otwarcia brzmi #NoweWidoki. Kryje się pod tym dużo nowego, zarówno dla firmy, ludzi, którzy ją tworzą, nowych pracowników, ale też miasta.
Punkt dla MakoLab – wyróżnienie w plebiscycie ,,Punkt dla Łodzi”

MakoLab uzyskał wyróżnienie w konkursie ,,Punkt dla Łodzi”. Firma zwyciężyła w kategorii Instytucje - za zasługi dla promowania Łodzi na polu międzynarodowego biznesu internetowego.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.