Nowy klient: MakoLab poprowadzi działania SEO dla Ceramiki Paradyż

MakoLab odpowiedzialny będzie za optymalizację serwisu Sklep.Paradyz.com pod kątem wyszukiwarek internetowych oraz jego promocję w wyszukiwarkach.

Bardzo się cieszę, że rozpoczynamy prace z obszaru SEO dla Ceramiki Paradyż. Projekt, który wystartował z początkiem kwietnia, ma kompleksowy charakter. Celem naszych działań będzie przede wszystkim zwiększenie widoczności serwisu w wynikach wyszukiwania. Zależy nam szczególnie na zapewnieniu wysokich pozycji dla słów kluczowych związanych z tematyką serwisu, co powinno przełożyć się na zwiększenie liczby odwiedzających serwis Ceramiki Paradyż oraz przełożyć się na wzrost sprzedaży

mówi Roman Bębenista, kierownik działu e-Marketingu w MakoLabie

Aby to osiągnąć oprócz promocji kategorii płytek w ramach serwisu, planowana jest również rozbudowa zawartości serwisu o artykuły o charakterze poradnikowym, które dostarczą użytkownikom pomocnych i wartościowych treści i odpowiedzą na ich pytania czy wątpliwości. Będziemy pracować nad wzrostem świadomości marki Ceramiki Paradyż w Internecie i wspólnie budować pozycję firmy jako lidera i eksperta w swojej dziedzinie.
MakoLab będzie również odpowiadał za techniczny konsulting SEO. W ramach tych działań eksperci MakoLab będą monitorować kondycje serwisu i rekomendować działania, które pozwolą optymalnie rozwiązać problemy techniczne i dostosować treści i kod serwisu do wymogów wyszukiwarek.
Ceramika Paradyż. Polska marka z 27-letnim doświadczeniem, eksportująca do 40 krajów na całym świecie, posiadająca w swojej zróżnicowanej ofercie prawie 4000 płytek i dekoracji, nad którymi pracuje ponad 1600 specjalistów, w 5 nowoczesnych zakładach produkcyjnych. Słynące ze światowego wzornictwa i wysokiej jakości płytki ceramiczne marki Paradyż doskonale odnajdują się w zarówno we wnętrzach prywatnych, jaki i prestiżowych inwestycjach mieszkaniowych, biurowych oraz użyteczności publicznej.

MakoLab promuje w Internecie markę Krotoski – Cichy

W czerwcu ruszyła kampania AdWords marki Krotoski – Cichy, autoryzowanego dealera marek Audi, Volkswagen i Volkswagen Użytkowe oraz Partnera serwisowego Škody. Za realizację działań promocyjnych w Internecie odpowiada agencja technologiczno – marketingowa MakoLab.
Konfigurator mebli w 3D dla marki Poldem – aplikacja mobilna

Branża meblarska inwestuje w nowe technologie. Aby dostosować się do wymagań nowoczesnych konsumentów chcących korzystać z rozwiązań jakie oferuje współcześnie technologia, Groupe Poldem zdecydowała się na stworzenie aplikacji mobilnej, która będzie wspierała proces sprzedaży mebli w salonach należących do sieci. Partnerem technologicznym projektu została agencja technologiczno-marketingowa MakoLab.
Ceramika Paradyż z nową witryną autorstwa MakoLab

Opublikowana została nowa strona internetowa czołowego producenta ceramiki i gresu - Ceramiki Paradyż. Za jej realizację oraz działania związane z optymalizacją pod kątem wyszukiwarek odpowiada agencja technologiczno – marketingowa MakoLab.

Lider w branży papieru i opakowań – International Paper – nowym klientem MakoLabu

Od kwietnia br. MakoLab prowadzi działania w kanale społecznościowym Facebook dla POL - marki papierów biurowych należącej do firmy International Paper. Do naszych zadań należy bieżąca komunikacja z użytkownikami, obsługa konkursów, budowanie społeczności marki, monitorowanie fanpejdża oraz prowadzenie kampanii Facebook Ads.