Nowy klient: MakoLab poprowadzi działania SEO dla Ceramiki Paradyż

MakoLab odpowiedzialny będzie za optymalizację serwisu Sklep.Paradyz.com pod kątem wyszukiwarek internetowych oraz jego promocję w wyszukiwarkach.

Bardzo się cieszę, że rozpoczynamy prace z obszaru SEO dla Ceramiki Paradyż. Projekt, który wystartował z początkiem kwietnia, ma kompleksowy charakter. Celem naszych działań będzie przede wszystkim zwiększenie widoczności serwisu w wynikach wyszukiwania. Zależy nam szczególnie na zapewnieniu wysokich pozycji dla słów kluczowych związanych z tematyką serwisu, co powinno przełożyć się na zwiększenie liczby odwiedzających serwis Ceramiki Paradyż oraz przełożyć się na wzrost sprzedaży

mówi Roman Bębenista, kierownik działu e-Marketingu w MakoLabie

Aby to osiągnąć oprócz promocji kategorii płytek w ramach serwisu, planowana jest również rozbudowa zawartości serwisu o artykuły o charakterze poradnikowym, które dostarczą użytkownikom pomocnych i wartościowych treści i odpowiedzą na ich pytania czy wątpliwości. Będziemy pracować nad wzrostem świadomości marki Ceramiki Paradyż w Internecie i wspólnie budować pozycję firmy jako lidera i eksperta w swojej dziedzinie.
MakoLab będzie również odpowiadał za techniczny konsulting SEO. W ramach tych działań eksperci MakoLab będą monitorować kondycje serwisu i rekomendować działania, które pozwolą optymalnie rozwiązać problemy techniczne i dostosować treści i kod serwisu do wymogów wyszukiwarek.
Ceramika Paradyż. Polska marka z 27-letnim doświadczeniem, eksportująca do 40 krajów na całym świecie, posiadająca w swojej zróżnicowanej ofercie prawie 4000 płytek i dekoracji, nad którymi pracuje ponad 1600 specjalistów, w 5 nowoczesnych zakładach produkcyjnych. Słynące ze światowego wzornictwa i wysokiej jakości płytki ceramiczne marki Paradyż doskonale odnajdują się w zarówno we wnętrzach prywatnych, jaki i prestiżowych inwestycjach mieszkaniowych, biurowych oraz użyteczności publicznej.

MakoLab i Renault na Bliskim Wschodzie – wdrożenie nowej wersji witryny Renault w Iranie

MakoLab zgodnie z planem zakończył kolejną realizację dla marki Renault. Tym razem wykonał pełne wdrożenie nowej witryny w Iranie z wykorzystaniem kluczowych autorskich rozwiązań.
Integracja LMT z SAP na potrzeby Renault na Bliskim Wschodzie - prosta i sprawna obsługa klienta

Na zlecenie naszego klienta Renault w Arabii Saudyjskiej wykonaliśmy integrację instalacji autorskiego narzędzia MakoLab, Lead Management Tool, z oprogramowaniem SAP. To pierwsza tego typu realizacja w regionie Middle East. Zaproponowane przez MakoLab rozwiązanie znacznie ułatwia pracę importerom z Arabii Saudyjskiej umożliwiając posiadanie wszystkich danych w jednym miejscu. W efekcie podnosi to jakość obsługi klientów.
Nowy układ menu na stronach Dacia w Polsce, Czechach, Słowacji i na Węgrzech

Na polskiej, czeskiej, słowackiej i węgierskiej stronie marki Dacia użytkownicy mogą korzystać już z nowej, uproszczonej i zoptymalizowanej pod kątem użyteczności wersji menu.

Lider w branży papieru i opakowań – International Paper – nowym klientem MakoLabu

Od kwietnia br. MakoLab prowadzi działania w kanale społecznościowym Facebook dla POL - marki papierów biurowych należącej do firmy International Paper. Do naszych zadań należy bieżąca komunikacja z użytkownikami, obsługa konkursów, budowanie społeczności marki, monitorowanie fanpejdża oraz prowadzenie kampanii Facebook Ads.