Lider w branży papieru i opakowań – International Paper – nowym klientem MakoLabu

Od kwietnia br. MakoLab prowadzi działania w kanale społecznościowym Facebook dla POL - marki papierów biurowych należącej do firmy International Paper. Do naszych zadań należy bieżąca komunikacja z użytkownikami, obsługa konkursów, budowanie społeczności marki, monitorowanie fanpejdża oraz prowadzenie kampanii Facebook Ads.

Rozpoczęcie współpracy z International Paper to dla nas prawdziwe wyzwanie. Rynek papierów biurowych jest w Polsce bardzo konkurencyjny i nie jest łatwo się na nim wyróżnić. Tym bardziej jesteśmy pod wrażeniem podejścia naszego nowego klienta do zagadnień z obszaru ochrony środowiska i zaangażowania w projekty ekologiczne i z przyjemnością będziemy je wspierać w kanałach społecznościowych

– mówi Michał Hertel, Dyrektor Marketingu MakoLab.

International Paper, właściciel marki POL, jest światowym liderem w branży papieru i opakowań. Posiada zakłady produkcyjne w Ameryce Północnej i Łacińskiej, w Europie, Rosji, Azji i Afryce Północnej. Działalność International Paper w Polsce obejmuje między innymi produkcję opakowań konsumenckich, papierów niepowlekanych oraz papierów gazetowych. Zakład celulozowo-papierniczy w Kwidzynie, dzięki wielu inwestycjom na przestrzeni ostatnich 25 lat, to obecnie jeden z najważniejszych pracodawców w regionie. Spółka zatrudnia około 2 000 pracowników i posiada swoje lokalizacje w Kwidzynie, Krakowie i Warszawie, obsługując klientów na całym świecie.

MakoLab promuje w Internecie markę Krotoski – Cichy

W czerwcu ruszyła kampania AdWords marki Krotoski – Cichy, autoryzowanego dealera marek Audi, Volkswagen i Volkswagen Użytkowe oraz Partnera serwisowego Škody. Za realizację działań promocyjnych w Internecie odpowiada agencja technologiczno – marketingowa MakoLab.
Konfigurator mebli w 3D dla marki Poldem – aplikacja mobilna

Branża meblarska inwestuje w nowe technologie. Aby dostosować się do wymagań nowoczesnych konsumentów chcących korzystać z rozwiązań jakie oferuje współcześnie technologia, Groupe Poldem zdecydowała się na stworzenie aplikacji mobilnej, która będzie wspierała proces sprzedaży mebli w salonach należących do sieci. Partnerem technologicznym projektu została agencja technologiczno-marketingowa MakoLab.
Ceramika Paradyż z nową witryną autorstwa MakoLab

Opublikowana została nowa strona internetowa czołowego producenta ceramiki i gresu - Ceramiki Paradyż. Za jej realizację oraz działania związane z optymalizacją pod kątem wyszukiwarek odpowiada agencja technologiczno – marketingowa MakoLab.

MakoLab wzmacnia i reorganizuje dział kreatywny

W ramach strategii wzmacniania kompetencji kreatywnych i dalszego wdrażania strategii budowania agencji marketingowo-technologicznej o zasięgu międzynarodowym, w marcu do zespołu MakoLab dołączył Maxime Tallet. Tallet, do niedawna CEO francuskiej agencji kreatywnej Pollete, objął w MakoLabie nowo powstałe stanowisko Global Creative Development Directora.