Lider w branży papieru i opakowań – International Paper – nowym klientem MakoLabu

Od kwietnia br. MakoLab prowadzi działania w kanale społecznościowym Facebook dla POL - marki papierów biurowych należącej do firmy International Paper. Do naszych zadań należy bieżąca komunikacja z użytkownikami, obsługa konkursów, budowanie społeczności marki, monitorowanie fanpejdża oraz prowadzenie kampanii Facebook Ads.

Rozpoczęcie współpracy z International Paper to dla nas prawdziwe wyzwanie. Rynek papierów biurowych jest w Polsce bardzo konkurencyjny i nie jest łatwo się na nim wyróżnić. Tym bardziej jesteśmy pod wrażeniem podejścia naszego nowego klienta do zagadnień z obszaru ochrony środowiska i zaangażowania w projekty ekologiczne i z przyjemnością będziemy je wspierać w kanałach społecznościowych

– mówi Michał Hertel, Dyrektor Marketingu MakoLab.

International Paper, właściciel marki POL, jest światowym liderem w branży papieru i opakowań. Posiada zakłady produkcyjne w Ameryce Północnej i Łacińskiej, w Europie, Rosji, Azji i Afryce Północnej. Działalność International Paper w Polsce obejmuje między innymi produkcję opakowań konsumenckich, papierów niepowlekanych oraz papierów gazetowych. Zakład celulozowo-papierniczy w Kwidzynie, dzięki wielu inwestycjom na przestrzeni ostatnich 25 lat, to obecnie jeden z najważniejszych pracodawców w regionie. Spółka zatrudnia około 2 000 pracowników i posiada swoje lokalizacje w Kwidzynie, Krakowie i Warszawie, obsługując klientów na całym świecie.
W 100% elektryczne Renault ZOE w widoku 360 dzięki Virtual Car 360 Player

Na ulicach największych miast Polski można spotkać w 100% elektryczne Renault ZOE w barwach Traficara, z zasięgiem 300 km – największym w swojej klasie, w ramach specjalnej akcji Roadshow ZOE. Dzięki stworzonemu przez MakoLab Virtual Car 360 Player użytkownicy mogą zobaczyć jego prezentację 360 w kilku widokach online i sprawdzić poszczególne funkcje zanim usiądą za kierownicą.
Nowa wersja emulatora aplikacji R-Link2 dla Renault

MakoLab stworzył nową wersję emulatora R-Link dla Renault. R-Link2 emulator – bo tak brzmi pełna nazwa nowej wersji rozwiązania – to aplikacja webowa symulująca pracę systemu multimedialnego R-Link2, dostępnego w samochodach marki Renault. Jest ona szczególnie użyteczna dla potencjalnych partnerów biznesowych, gdyż umożliwia prezentację możliwości systemu dostępnego w samochodach Renault. Skorzystają z niej także klienci, którzy będą chcieli nauczyć się korzystać z systemu.
MakoLab promuje w Internecie markę Krotoski – Cichy

W czerwcu ruszyła kampania AdWords marki Krotoski – Cichy, autoryzowanego dealera marek Audi, Volkswagen i Volkswagen Użytkowe oraz Partnera serwisowego Škody. Za realizację działań promocyjnych w Internecie odpowiada agencja technologiczno – marketingowa MakoLab.
Konfigurator mebli w 3D dla marki Poldem – aplikacja mobilna

Branża meblarska inwestuje w nowe technologie. Aby dostosować się do wymagań nowoczesnych konsumentów chcących korzystać z rozwiązań jakie oferuje współcześnie technologia, Groupe Poldem zdecydowała się na stworzenie aplikacji mobilnej, która będzie wspierała proces sprzedaży mebli w salonach należących do sieci. Partnerem technologicznym projektu została agencja technologiczno-marketingowa MakoLab.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.