Lider w branży papieru i opakowań – International Paper – nowym klientem MakoLabu

Od kwietnia br. MakoLab prowadzi działania w kanale społecznościowym Facebook dla POL - marki papierów biurowych należącej do firmy International Paper. Do naszych zadań należy bieżąca komunikacja z użytkownikami, obsługa konkursów, budowanie społeczności marki, monitorowanie fanpejdża oraz prowadzenie kampanii Facebook Ads.

Rozpoczęcie współpracy z International Paper to dla nas prawdziwe wyzwanie. Rynek papierów biurowych jest w Polsce bardzo konkurencyjny i nie jest łatwo się na nim wyróżnić. Tym bardziej jesteśmy pod wrażeniem podejścia naszego nowego klienta do zagadnień z obszaru ochrony środowiska i zaangażowania w projekty ekologiczne i z przyjemnością będziemy je wspierać w kanałach społecznościowych

– mówi Michał Hertel, Dyrektor Marketingu MakoLab.

International Paper, właściciel marki POL, jest światowym liderem w branży papieru i opakowań. Posiada zakłady produkcyjne w Ameryce Północnej i Łacińskiej, w Europie, Rosji, Azji i Afryce Północnej. Działalność International Paper w Polsce obejmuje między innymi produkcję opakowań konsumenckich, papierów niepowlekanych oraz papierów gazetowych. Zakład celulozowo-papierniczy w Kwidzynie, dzięki wielu inwestycjom na przestrzeni ostatnich 25 lat, to obecnie jeden z najważniejszych pracodawców w regionie. Spółka zatrudnia około 2 000 pracowników i posiada swoje lokalizacje w Kwidzynie, Krakowie i Warszawie, obsługując klientów na całym świecie.

MakoLab i Renault na Bliskim Wschodzie – wdrożenie nowej wersji witryny Renault w Iranie

MakoLab zgodnie z planem zakończył kolejną realizację dla marki Renault. Tym razem wykonał pełne wdrożenie nowej witryny w Iranie z wykorzystaniem kluczowych autorskich rozwiązań.
Integracja LMT z SAP na potrzeby Renault na Bliskim Wschodzie - prosta i sprawna obsługa klienta

Na zlecenie naszego klienta Renault w Arabii Saudyjskiej wykonaliśmy integrację instalacji autorskiego narzędzia MakoLab, Lead Management Tool, z oprogramowaniem SAP. To pierwsza tego typu realizacja w regionie Middle East. Zaproponowane przez MakoLab rozwiązanie znacznie ułatwia pracę importerom z Arabii Saudyjskiej umożliwiając posiadanie wszystkich danych w jednym miejscu. W efekcie podnosi to jakość obsługi klientów.
Nowy układ menu na stronach Dacia w Polsce, Czechach, Słowacji i na Węgrzech

Na polskiej, czeskiej, słowackiej i węgierskiej stronie marki Dacia użytkownicy mogą korzystać już z nowej, uproszczonej i zoptymalizowanej pod kątem użyteczności wersji menu.

MakoLab wzmacnia i reorganizuje dział kreatywny

W ramach strategii wzmacniania kompetencji kreatywnych i dalszego wdrażania strategii budowania agencji marketingowo-technologicznej o zasięgu międzynarodowym, w marcu do zespołu MakoLab dołączył Maxime Tallet. Tallet, do niedawna CEO francuskiej agencji kreatywnej Pollete, objął w MakoLabie nowo powstałe stanowisko Global Creative Development Directora.