MakoLab wzmacnia i reorganizuje dział kreatywny

W ramach strategii wzmacniania kompetencji kreatywnych i dalszego wdrażania strategii budowania agencji marketingowo-technologicznej o zasięgu międzynarodowym, w marcu do zespołu MakoLab dołączył Maxime Tallet. Tallet, do niedawna CEO francuskiej agencji kreatywnej Pollete, objął w MakoLabie nowo powstałe stanowisko Global Creative Development Directora.

Maxime Tallet będzie odpowiedzialny za tworzenie koncepcji kreatywnych na potrzeby realizowanych projektów i przetargów, jak również nadzorowanie pracy zespołów kreatywnych. Maxime będzie brał również czynny udział w opracowywaniu spójnej koncepcji komunikacji i identyfikacji wizualnej MakoLab.
Jak komentuje Wojciech Zieliński, Prezes Zarządu MakoLab S.A., poszerzanie zespołu firmy o zagranicznych specjalistów mających udokumentowane sukcesy biznesowe stanowi naturalną konsekwencję dotychczasowego rozwoju. Firma, której ponad 80% przychodów pochodzi z eksportu i mająca biura w Paryżu, Londynie i na Florydzie, realizuje projekty interaktywne obecne w ponad 60 krajach.

Zgodnie z przyjętą  strategią, określaną przez nas jako „Digital Agility”, konsekwentnie realizujemy zadanie rozwijania kompetencji łączących zaawansowane technologie internetowe i znajomość mechanizmów skutecznej komunikacji marketingowej. Obecnie zrobiliśmy ważny krok we wzmacnianiu kompetencji kreatywnych. Pozyskanie do współpracy tak doświadczonego fachowca jakim jest Max, który skutecznie rywalizował na rynku francuskim o zlecenia od dużych klientów i może pochwalić się wieloma wybitnymi realizacjami, na pewno pozwoli nam odważniej walczyć o budżety na realizację projektów interaktywnych na rynkach międzynarodowych. To również duża szansa dla całego pionu kreatywnego MakoLab, aby poznać metody pracy i sposób tworzenia rozwiązań w obszarze „digital” na dojrzałych rynkach. Nasze własne doświadczenia zdobywane przy realizacji międzynarodowych projektów na rzecz takich gigantów, jak koncern Renault-Nissan niezmiennie pokazują, że tylko dbając o najwyższą jakość i innowacyjny sposób myślenia można skutecznie rozwijać biznes w skali międzynarodowej, co niezmiennie jest naszym celem. Wsparcie tak doświadczonych specjalistów jak Maxime pozwala nam pewnie patrzeć w przyszłość

– mówi Wojciech Zieliński, Prezes Zarządu MakoLab S.A.

Maxime Tallet jest absolwentem ekonomii na paryskiej Sorbonie i projektowania graficznego na ESAG Penninghen – School of Art Direction and Architecture. Swoją przygodę ze światem digitalu rozpoczął w Horyzon Media od sprzedaży powierzchni reklamowych. Dalsze doświadczenie zawodowe zdobywał w przemyśle filmowym (jako operator) i w agencjach reklamowych we Francji, Belgii, Hiszpanii, USA, Meksyku i Kanadzie.
Przez ostatnie 7 lat stał na czele Polette, paryskiej agencji kreatywno-interaktywnej (której był założycielem). Realizował projekty między innymi dla takich marek jak Dior, Axa, Champagne Lanson czy LeCab (francuski UBER).

MakoLab członkiem Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji

Miło nam ogłosić, że należymy do Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji. Dzięki temu będziemy jeszcze aktywniej promować nasze kompetencje w Europie.
Marta Ostrowska specjalistką ds. PR w MakoLab

Do zespołu agencji technologiczno - marketingowej MakoLab dołączyła Marta Ostrowska, która objęła stanowisko specjalisty ds. PR. Wcześniej odpowiadała za działania public relations w Bluerank.
MakoLab z dofinansowaniem Narodowego Centrum Badań i Rozwoju na rozwój technologii Blockchain

Ten tydzień przyniósł nam znakomite wieści z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Projekt „Realizacja badań przemysłowych oraz przeprowadzenie prac rozwojowych w zakresie nowoczesnych identyfikatorów cyfrowych wymagających absolutnej niezaprzeczalności, autentyczności, unikalności, transparentności i trwałości z wykorzystaniem zmodyfikowanej technologii Blockchain” złożony przez MakoLab w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, został zakwalifikowany do dofinansowania. Całkowita wartość projektu wynosi 2.042.605,07 zł, a wartość wnioskowanego dofinansowania to 1.234.660,17 zł. I takie dofinansowanie otrzymał MakoLab na realizację tego projektu.
MakoLab i ICT Klaster zapraszają na panel Transformacja to nie wybór na IX Europejskim Forum Gospodarczym

MakoLab i ICT Polska Centralna Klaster zapraszają do udziału w panelu Transformacja to nie wybór. Wpływ transformacji cyfrowej na biznes, który odbędzie się podczas drugiego dnia Europejskiego Forum Gospodarczego. Gościem specjalnym będzie Stéphane Antiga, selekcjoner reprezentacji Polski w siatkówce.

Mirek Sopek i Chemical Semantics na Venture Summit West 2016

Mirek Sopek, wiceprezes MakoLabu i prezes Chemical Semantics, wystąpił w drugim dniu Venture Summit West 2016 promując tematykę Data Publishing for the 21st Century i koncepcję opracowywaną przez zespół Chemical Semantics Inc.