MakoLab wzmacnia i reorganizuje dział kreatywny

W ramach strategii wzmacniania kompetencji kreatywnych i dalszego wdrażania strategii budowania agencji marketingowo-technologicznej o zasięgu międzynarodowym, w marcu do zespołu MakoLab dołączył Maxime Tallet. Tallet, do niedawna CEO francuskiej agencji kreatywnej Pollete, objął w MakoLabie nowo powstałe stanowisko Global Creative Development Directora.

Maxime Tallet będzie odpowiedzialny za tworzenie koncepcji kreatywnych na potrzeby realizowanych projektów i przetargów, jak również nadzorowanie pracy zespołów kreatywnych. Maxime będzie brał również czynny udział w opracowywaniu spójnej koncepcji komunikacji i identyfikacji wizualnej MakoLab.
Jak komentuje Wojciech Zieliński, Prezes Zarządu MakoLab S.A., poszerzanie zespołu firmy o zagranicznych specjalistów mających udokumentowane sukcesy biznesowe stanowi naturalną konsekwencję dotychczasowego rozwoju. Firma, której ponad 80% przychodów pochodzi z eksportu i mająca biura w Paryżu, Londynie i na Florydzie, realizuje projekty interaktywne obecne w ponad 60 krajach.

Zgodnie z przyjętą  strategią, określaną przez nas jako „Digital Agility”, konsekwentnie realizujemy zadanie rozwijania kompetencji łączących zaawansowane technologie internetowe i znajomość mechanizmów skutecznej komunikacji marketingowej. Obecnie zrobiliśmy ważny krok we wzmacnianiu kompetencji kreatywnych. Pozyskanie do współpracy tak doświadczonego fachowca jakim jest Max, który skutecznie rywalizował na rynku francuskim o zlecenia od dużych klientów i może pochwalić się wieloma wybitnymi realizacjami, na pewno pozwoli nam odważniej walczyć o budżety na realizację projektów interaktywnych na rynkach międzynarodowych. To również duża szansa dla całego pionu kreatywnego MakoLab, aby poznać metody pracy i sposób tworzenia rozwiązań w obszarze „digital” na dojrzałych rynkach. Nasze własne doświadczenia zdobywane przy realizacji międzynarodowych projektów na rzecz takich gigantów, jak koncern Renault-Nissan niezmiennie pokazują, że tylko dbając o najwyższą jakość i innowacyjny sposób myślenia można skutecznie rozwijać biznes w skali międzynarodowej, co niezmiennie jest naszym celem. Wsparcie tak doświadczonych specjalistów jak Maxime pozwala nam pewnie patrzeć w przyszłość

– mówi Wojciech Zieliński, Prezes Zarządu MakoLab S.A.

Maxime Tallet jest absolwentem ekonomii na paryskiej Sorbonie i projektowania graficznego na ESAG Penninghen – School of Art Direction and Architecture. Swoją przygodę ze światem digitalu rozpoczął w Horyzon Media od sprzedaży powierzchni reklamowych. Dalsze doświadczenie zawodowe zdobywał w przemyśle filmowym (jako operator) i w agencjach reklamowych we Francji, Belgii, Hiszpanii, USA, Meksyku i Kanadzie.
Przez ostatnie 7 lat stał na czele Polette, paryskiej agencji kreatywno-interaktywnej (której był założycielem). Realizował projekty między innymi dla takich marek jak Dior, Axa, Champagne Lanson czy LeCab (francuski UBER).

MakoLab prezentuje nowe rozwiązanie LEI.INFO na RegTech Data Summit 2018

Na świecie jest ich już ponad 980 milionów. Działają w 170 krajach. To podmioty z sektora finansowego, które mogą zostać zidentyfikowane poprzez LEI – globalny standard uznawany i wymagany przez coraz większą liczbę regulatorów na całym świecie. Amerykańska spółka MakoLab USA opracowała platformę LEI.INFO, dzięki której można uzyskać natychmiastowy dostęp do bazy podmiotów posiadających LEI jak również otrzymać pomoc w uzyskaniu własnego unikalnego identyfikatora.
MakoLab wzmacnia zespoły zagranicą

Projekty zagraniczne stanowią główne źródło przychodów MakoLab. Wobec tego wzmacniamy swoją reprezentację w biurach w USA i Wielkiej Brytanii. Od stycznia dołączyły do nas dwie nowe osoby, które będą wspierały rozwój MakoLab na rynkach zagranicznych.
MakoLab z certyfikatem ISO 27001

Miło nam poinformować, że zakończyliśmy proces certyfikacyjny na zgodność naszego systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji z międzynarodową normą ISO 27001-2014. MakoLab z sukcesem zakończył proces audytowy i otrzymał certyfikat od TUV Nord Polska. Dokument potwierdza działanie firmy zgodnie z najwyższymi standardami, zwiększając jej szanse na nawiązanie współpracy z globalnymi graczami na rynku.
MakoLab otworzył nowy oddział w Lublinie

23 października 2017 roku w Lublinie zostało otwarte MakoLab Delivery Center (MDC), które działa we współpracy z Katolickim Uniwersytetem Lubelskim Jana Pawła II. To formalne przypieczętowanie współpracy MakoLabu z uczelnią i dalszy rozwój obszaru R&D.

Mirek Sopek i Chemical Semantics na Venture Summit West 2016

Mirek Sopek, wiceprezes MakoLabu i prezes Chemical Semantics, wystąpił w drugim dniu Venture Summit West 2016 promując tematykę Data Publishing for the 21st Century i koncepcję opracowywaną przez zespół Chemical Semantics Inc.