MakoLab wzmacnia i reorganizuje dział kreatywny

W ramach strategii wzmacniania kompetencji kreatywnych i dalszego wdrażania strategii budowania agencji marketingowo-technologicznej o zasięgu międzynarodowym, w marcu do zespołu MakoLab dołączył Maxime Tallet. Tallet, do niedawna CEO francuskiej agencji kreatywnej Pollete, objął w MakoLabie nowo powstałe stanowisko Global Creative Development Directora.

Maxime Tallet będzie odpowiedzialny za tworzenie koncepcji kreatywnych na potrzeby realizowanych projektów i przetargów, jak również nadzorowanie pracy zespołów kreatywnych. Maxime będzie brał również czynny udział w opracowywaniu spójnej koncepcji komunikacji i identyfikacji wizualnej MakoLab.
Jak komentuje Wojciech Zieliński, Prezes Zarządu MakoLab S.A., poszerzanie zespołu firmy o zagranicznych specjalistów mających udokumentowane sukcesy biznesowe stanowi naturalną konsekwencję dotychczasowego rozwoju. Firma, której ponad 80% przychodów pochodzi z eksportu i mająca biura w Paryżu, Londynie i na Florydzie, realizuje projekty interaktywne obecne w ponad 60 krajach.

Zgodnie z przyjętą  strategią, określaną przez nas jako „Digital Agility”, konsekwentnie realizujemy zadanie rozwijania kompetencji łączących zaawansowane technologie internetowe i znajomość mechanizmów skutecznej komunikacji marketingowej. Obecnie zrobiliśmy ważny krok we wzmacnianiu kompetencji kreatywnych. Pozyskanie do współpracy tak doświadczonego fachowca jakim jest Max, który skutecznie rywalizował na rynku francuskim o zlecenia od dużych klientów i może pochwalić się wieloma wybitnymi realizacjami, na pewno pozwoli nam odważniej walczyć o budżety na realizację projektów interaktywnych na rynkach międzynarodowych. To również duża szansa dla całego pionu kreatywnego MakoLab, aby poznać metody pracy i sposób tworzenia rozwiązań w obszarze „digital” na dojrzałych rynkach. Nasze własne doświadczenia zdobywane przy realizacji międzynarodowych projektów na rzecz takich gigantów, jak koncern Renault-Nissan niezmiennie pokazują, że tylko dbając o najwyższą jakość i innowacyjny sposób myślenia można skutecznie rozwijać biznes w skali międzynarodowej, co niezmiennie jest naszym celem. Wsparcie tak doświadczonych specjalistów jak Maxime pozwala nam pewnie patrzeć w przyszłość

– mówi Wojciech Zieliński, Prezes Zarządu MakoLab S.A.

Maxime Tallet jest absolwentem ekonomii na paryskiej Sorbonie i projektowania graficznego na ESAG Penninghen – School of Art Direction and Architecture. Swoją przygodę ze światem digitalu rozpoczął w Horyzon Media od sprzedaży powierzchni reklamowych. Dalsze doświadczenie zawodowe zdobywał w przemyśle filmowym (jako operator) i w agencjach reklamowych we Francji, Belgii, Hiszpanii, USA, Meksyku i Kanadzie.
Przez ostatnie 7 lat stał na czele Polette, paryskiej agencji kreatywno-interaktywnej (której był założycielem). Realizował projekty między innymi dla takich marek jak Dior, Axa, Champagne Lanson czy LeCab (francuski UBER).
MakoLab laureatem Forum Firm Rodzinnych 2018 magazynu Forbes

23 października 2018 roku odbyła się uroczysta Gala Forum Firm Rodzinnych 2018 organizowana przez miesięcznik Forbes. Wśród wyróżnionych znalazła się agencja MakoLab SA, istniejąca na rynku od blisko 30 lat.
MakoLab SA ma #NoweWidoki dla pracowników

MakoLab – spółka realizująca projekty z obszaru transformacji cyfrowej dla globalnych koncernów i największych polskich instytucji, współpracująca m.in. z grupą Renault-Nissan, Toyota Motor Europe, Gjensidige czy mBank – jako pierwszy najemca wprowadziła się do biura w nowopowstałym prestiżowym kompleksie biurowym Ogrodowa 8 – w samym sercu Łodzi. Wywodzący się z  Łodzi lider rozwiązań internetowych dla biznesu zatrudnia już ponad 230 osób, które poza łódzką centralą, pracują w różnych miejscach na świecie – w tym w biurach w Paryżu, Londynie i na Florydzie. Nowych pracowników wciąż przybywa, stąd decyzja o zmianie łódzkiego adresu i wybór najnowocześniejszego obecnie biurowca w Łodzi, spełniającego wysokie wymagania firmy, realizującej zaawansowane technologicznie projekty dla światowych liderów, głównie z branż motoryzacyjnej i finansowej.
MakoLab SA w nowej lokalizacji!

MakoLab SA – Digital Solutions Agency – jest jednym z pierwszym najemców w nowopowstałym, biznesowym centrum Łodzi, zlokalizowanym przy ul. Ogrodowej 8. Mimo, że oficjalnie otwarcie nowej siedziby firmy nastąpi dopiero 2 października, pracownicy już niebawem rozpoczną pracę w tej nowoczesnej i zaprojektowanej w kreatywny sposób przestrzeni. Dynamiczny rozwój firmy, zatrudniającej obecnie ponad 230 osób, a także nowe biuro pozwoli w najbliższym czasie powiększyć zespół pracowników o kilkadziesiąt kolejnych osób. Obecnie firma prowadzi rekrutację na stanowiska project managerów, programistów znających różne języki programowania oraz specjalistów od e-marketingu. Hasło przewodnie otwarcia brzmi #NoweWidoki. Kryje się pod tym dużo nowego, zarówno dla firmy, ludzi, którzy ją tworzą, nowych pracowników, ale też miasta.
Punkt dla MakoLab – wyróżnienie w plebiscycie ,,Punkt dla Łodzi”

MakoLab uzyskał wyróżnienie w konkursie ,,Punkt dla Łodzi”. Firma zwyciężyła w kategorii Instytucje - za zasługi dla promowania Łodzi na polu międzynarodowego biznesu internetowego.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.