Nowe strony Renault Czechy i Słowacja

Kolejne strony Renault - tym razem Czechy i Słowacja - ujrzały w tym tygodniu światło dzienne. Witryny powstały w ramach projektu Helios, obejmującego globalną zmianę identyfikacji wizualnej Renault w sieci.

Do naszych zadań należało stworzenie nowej struktury informacji i migracja danych z poprzedniej platformy na nową, opartą na rozwiązaniu Adobe Experience Manager. Opracowaliśmy nowe formularze kontaktowe, przeprowadziliśmy testy wdrożeniowe i zintegrowaliśmy witrynę z wykorzystywanymi wcześniej programami - m.in. Lead Managment Tool (narzędzie do zarządzania leadami), Owner Services (My Renault), symulatory finansowe, wyszukiwarka samochodów używanych.
Nowe strony są responsywne i intuicyjne w obsłudze. Informacje najczęściej poszukiwane przez klientów o ofercie, usługach i samej firmie zostały zebrane w 3 zakładkach górnego menu. Na stronach można znaleźć idealny samochód – nowy lub używany – ale też kontakt do dilera czy ubezpieczenie samochodu. Istnieje także możliwość umówienia się na serwis lub jazdę próbną. W razie wątpliwości, klienci mogą skontaktować się z konsultantem, używając chatu online.

Nowa wersja emulatora aplikacji R-Link2 dla Renault

MakoLab stworzył nową wersję emulatora R-Link dla Renault. R-Link2 emulator – bo tak brzmi pełna nazwa nowej wersji rozwiązania – to aplikacja webowa symulująca pracę systemu multimedialnego R-Link2, dostępnego w samochodach marki Renault. Jest ona szczególnie użyteczna dla potencjalnych partnerów biznesowych, gdyż umożliwia prezentację możliwości systemu dostępnego w samochodach Renault. Skorzystają z niej także klienci, którzy będą chcieli nauczyć się korzystać z systemu.
MakoLab promuje w Internecie markę Krotoski – Cichy

W czerwcu ruszyła kampania AdWords marki Krotoski – Cichy, autoryzowanego dealera marek Audi, Volkswagen i Volkswagen Użytkowe oraz Partnera serwisowego Škody. Za realizację działań promocyjnych w Internecie odpowiada agencja technologiczno – marketingowa MakoLab.
Konfigurator mebli w 3D dla marki Poldem – aplikacja mobilna

Branża meblarska inwestuje w nowe technologie. Aby dostosować się do wymagań nowoczesnych konsumentów chcących korzystać z rozwiązań jakie oferuje współcześnie technologia, Groupe Poldem zdecydowała się na stworzenie aplikacji mobilnej, która będzie wspierała proces sprzedaży mebli w salonach należących do sieci. Partnerem technologicznym projektu została agencja technologiczno-marketingowa MakoLab.
Ceramika Paradyż z nową witryną autorstwa MakoLab

Opublikowana została nowa strona internetowa czołowego producenta ceramiki i gresu - Ceramiki Paradyż. Za jej realizację oraz działania związane z optymalizacją pod kątem wyszukiwarek odpowiada agencja technologiczno – marketingowa MakoLab.