Nowe strony Renault Czechy i Słowacja

Kolejne strony Renault - tym razem Czechy i Słowacja - ujrzały w tym tygodniu światło dzienne. Witryny powstały w ramach projektu Helios, obejmującego globalną zmianę identyfikacji wizualnej Renault w sieci.

Do naszych zadań należało stworzenie nowej struktury informacji i migracja danych z poprzedniej platformy na nową, opartą na rozwiązaniu Adobe Experience Manager. Opracowaliśmy nowe formularze kontaktowe, przeprowadziliśmy testy wdrożeniowe i zintegrowaliśmy witrynę z wykorzystywanymi wcześniej programami - m.in. Lead Managment Tool (narzędzie do zarządzania leadami), Owner Services (My Renault), symulatory finansowe, wyszukiwarka samochodów używanych.
Nowe strony są responsywne i intuicyjne w obsłudze. Informacje najczęściej poszukiwane przez klientów o ofercie, usługach i samej firmie zostały zebrane w 3 zakładkach górnego menu. Na stronach można znaleźć idealny samochód – nowy lub używany – ale też kontakt do dilera czy ubezpieczenie samochodu. Istnieje także możliwość umówienia się na serwis lub jazdę próbną. W razie wątpliwości, klienci mogą skontaktować się z konsultantem, używając chatu online.

Konfigurator mebli w 3D dla marki Poldem – aplikacja mobilna

Branża meblarska inwestuje w nowe technologie. Aby dostosować się do wymagań nowoczesnych konsumentów chcących korzystać z rozwiązań jakie oferuje współcześnie technologia, Groupe Poldem zdecydowała się na stworzenie aplikacji mobilnej, która będzie wspierała proces sprzedaży mebli w salonach należących do sieci. Partnerem technologicznym projektu została agencja technologiczno-marketingowa MakoLab.
Ceramika Paradyż z nową witryną autorstwa MakoLab

Opublikowana została nowa strona internetowa czołowego producenta ceramiki i gresu - Ceramiki Paradyż. Za jej realizację oraz działania związane z optymalizacją pod kątem wyszukiwarek odpowiada agencja technologiczno – marketingowa MakoLab.

MakoLab i Renault na Bliskim Wschodzie – wdrożenie nowej wersji witryny Renault w Iranie

MakoLab zgodnie z planem zakończył kolejną realizację dla marki Renault. Tym razem wykonał pełne wdrożenie nowej witryny w Iranie z wykorzystaniem kluczowych autorskich rozwiązań.

Nowa witryna Renault Polska

W ramach projektu Helios Renault dokonuje globalnej zmiany swojej identyfikacji wizualnej w sieci. Cały proces, zaplanowany na kilka lat, dotyczy odświeżenia 350 witryn internetowych, ale też wielu narzędzi i aplikacji wszystkich marek grupy Renault na świecie – czyli również Nissana, Infinity, Dacii i in. Głównym celem projektu jest unifikacja serwisów na potrzeby marki globalnej jaką jest Renault i dostosowanie witryn do najbardziej aktualnych trendów w komunikacji z użytkownikami. Customer i user experience serwisów są absolutnie na najwyższymi poziomie i są efektem niezliczonej liczby testów i badań.