Prace nad fibo.schema.org - ontologią dla sektora finansowego opracowywaną przez FIBO™ - ruszyły pełną parą!

Mirek Sopek, wiceprezes MakoLab, we wrześniu dołączył do zespołu zarządzającego FIBO W3C Community Group, którego celem jest opracowanie fibo.schema.org – standard opisu danych strukturalnych dla sektora finansowego.

Prace nad wprowadzeniem ontologii FIBO™ do standardu schema.org prowadzone są pod przewodnictwem FIBO Content Team, powołanego przez EDM Council, którego liderami są David Newman, Senior Vice President Wells Fargo i Dennis Wisnosky, założyciel Wizdom Systems.
W pracach nad fibo.schema.org będzie uczestniczył międzynarodowy zespół specjalistów (Martin Hepp, Richard Wallis, Dominik Kuzinski, Robert Trypuz, Piotr Goetzen and Adam Lis,) na czele którego stać będzie właśnie Mirek Sopek. To ogromne wyróżnienie i zarazem potwierdzenie wysokich kompetencji specjalistów m.in. z MakoLab. Więcej informacji i zaproszenie do udziału w pracach zespołu pod linkiem: https://goo.gl/qVNOgS.

MakoLab członkiem Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji

Miło nam ogłosić, że należymy do Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji. Dzięki temu będziemy jeszcze aktywniej promować nasze kompetencje w Europie.
Marta Ostrowska specjalistką ds. PR w MakoLab

Do zespołu agencji technologiczno - marketingowej MakoLab dołączyła Marta Ostrowska, która objęła stanowisko specjalisty ds. PR. Wcześniej odpowiadała za działania public relations w Bluerank.
MakoLab z dofinansowaniem Narodowego Centrum Badań i Rozwoju na rozwój technologii Blockchain

Ten tydzień przyniósł nam znakomite wieści z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Projekt „Realizacja badań przemysłowych oraz przeprowadzenie prac rozwojowych w zakresie nowoczesnych identyfikatorów cyfrowych wymagających absolutnej niezaprzeczalności, autentyczności, unikalności, transparentności i trwałości z wykorzystaniem zmodyfikowanej technologii Blockchain” złożony przez MakoLab w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, został zakwalifikowany do dofinansowania. Całkowita wartość projektu wynosi 2.042.605,07 zł, a wartość wnioskowanego dofinansowania to 1.234.660,17 zł. I takie dofinansowanie otrzymał MakoLab na realizację tego projektu.
MakoLab i ICT Klaster zapraszają na panel Transformacja to nie wybór na IX Europejskim Forum Gospodarczym

MakoLab i ICT Polska Centralna Klaster zapraszają do udziału w panelu Transformacja to nie wybór. Wpływ transformacji cyfrowej na biznes, który odbędzie się podczas drugiego dnia Europejskiego Forum Gospodarczego. Gościem specjalnym będzie Stéphane Antiga, selekcjoner reprezentacji Polski w siatkówce.

Nadszedł czas, by dzielić się doświadczeniem. MakoLab członkiem IAB Polska

W listopadzie dołączyliśmy do grona firm zrzeszonych w IAB Polska. Już niebawem będziemy aktywnymi uczestnikami grup roboczych.