Nadszedł czas, by dzielić się doświadczeniem. MakoLab członkiem IAB Polska

W listopadzie dołączyliśmy do grona firm zrzeszonych w IAB Polska. Już niebawem będziemy aktywnymi uczestnikami grup roboczych.

Na rynku IT działamy od ponad 25 lat i mamy przyjemność pracować dla globalnych koncernów i lokalnych liderów na wielu płaszczyznach. Chcemy aktywnie dzielić się naszymi doświadczeniami i w ramach IAB Polska współtworzyć standardy i ramy funkcjonowania polskiego Internetu. Wierzymy też, że członkostwo w IAB Polska to szansa na uczestniczenie w wielu inspirujących inicjatywach, ciekawe kontakty i wspólna troska o jakość i profesjonalizm całej branży.

– komentuje Michał Hertel, Dyrektor marketingu MakoLab

IAB (skrót od Interactive Advertising Bureau) to organizacja zrzeszająca podmioty rynku interaktywnego, która powstała w 1996 r. w USA, a obecnie działa w kilkudziesięciu krajach na całym świecie. Głównym zadaniem IAB jest wspieranie działalności uczestników rynku reklamy interaktywnej.
IAB Polska istnieje na polskim rynku interaktywnym, technologicznym i reklamowym od 2000 roku. Jest samodzielną, niezależną organizacją jednak utrzymuje bliskie kontakty z członkami IAB w Europie, USA i w innych częściach świata. W strukturach IAB Polska jest aktualnie zrzeszonych już ponad 200 firm członkowskich, reprezentujących szeroko rozumianą branżę internetową – m.in. największe portale internetowe, sieci reklamowe, domy mediowe i agencje interaktywne. Biorąc pod uwagę liczbę członków, polski oddział IAB jest czwartym co do wielkości na świecie.
Misją IAB jest wspieranie działalności uczestników rynku komunikacji interaktywnej oraz popularyzacja internetu jako efektywnego medium poprzez działania promocyjne, badawcze, edukacyjne i ochronę prawną.
MakoLab laureatem Forum Firm Rodzinnych 2018 magazynu Forbes

23 października 2018 roku odbyła się uroczysta Gala Forum Firm Rodzinnych 2018 organizowana przez miesięcznik Forbes. Wśród wyróżnionych znalazła się agencja MakoLab SA, istniejąca na rynku od blisko 30 lat.
MakoLab SA ma #NoweWidoki dla pracowników

MakoLab – spółka realizująca projekty z obszaru transformacji cyfrowej dla globalnych koncernów i największych polskich instytucji, współpracująca m.in. z grupą Renault-Nissan, Toyota Motor Europe, Gjensidige czy mBank – jako pierwszy najemca wprowadziła się do biura w nowopowstałym prestiżowym kompleksie biurowym Ogrodowa 8 – w samym sercu Łodzi. Wywodzący się z  Łodzi lider rozwiązań internetowych dla biznesu zatrudnia już ponad 230 osób, które poza łódzką centralą, pracują w różnych miejscach na świecie – w tym w biurach w Paryżu, Londynie i na Florydzie. Nowych pracowników wciąż przybywa, stąd decyzja o zmianie łódzkiego adresu i wybór najnowocześniejszego obecnie biurowca w Łodzi, spełniającego wysokie wymagania firmy, realizującej zaawansowane technologicznie projekty dla światowych liderów, głównie z branż motoryzacyjnej i finansowej.
MakoLab SA w nowej lokalizacji!

MakoLab SA – Digital Solutions Agency – jest jednym z pierwszym najemców w nowopowstałym, biznesowym centrum Łodzi, zlokalizowanym przy ul. Ogrodowej 8. Mimo, że oficjalnie otwarcie nowej siedziby firmy nastąpi dopiero 2 października, pracownicy już niebawem rozpoczną pracę w tej nowoczesnej i zaprojektowanej w kreatywny sposób przestrzeni. Dynamiczny rozwój firmy, zatrudniającej obecnie ponad 230 osób, a także nowe biuro pozwoli w najbliższym czasie powiększyć zespół pracowników o kilkadziesiąt kolejnych osób. Obecnie firma prowadzi rekrutację na stanowiska project managerów, programistów znających różne języki programowania oraz specjalistów od e-marketingu. Hasło przewodnie otwarcia brzmi #NoweWidoki. Kryje się pod tym dużo nowego, zarówno dla firmy, ludzi, którzy ją tworzą, nowych pracowników, ale też miasta.
Punkt dla MakoLab – wyróżnienie w plebiscycie ,,Punkt dla Łodzi”

MakoLab uzyskał wyróżnienie w konkursie ,,Punkt dla Łodzi”. Firma zwyciężyła w kategorii Instytucje - za zasługi dla promowania Łodzi na polu międzynarodowego biznesu internetowego.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.