Nadszedł czas, by dzielić się doświadczeniem. MakoLab członkiem IAB Polska

W listopadzie dołączyliśmy do grona firm zrzeszonych w IAB Polska. Już niebawem będziemy aktywnymi uczestnikami grup roboczych.

Na rynku IT działamy od ponad 25 lat i mamy przyjemność pracować dla globalnych koncernów i lokalnych liderów na wielu płaszczyznach. Chcemy aktywnie dzielić się naszymi doświadczeniami i w ramach IAB Polska współtworzyć standardy i ramy funkcjonowania polskiego Internetu. Wierzymy też, że członkostwo w IAB Polska to szansa na uczestniczenie w wielu inspirujących inicjatywach, ciekawe kontakty i wspólna troska o jakość i profesjonalizm całej branży.

– komentuje Michał Hertel, Dyrektor marketingu MakoLab

IAB (skrót od Interactive Advertising Bureau) to organizacja zrzeszająca podmioty rynku interaktywnego, która powstała w 1996 r. w USA, a obecnie działa w kilkudziesięciu krajach na całym świecie. Głównym zadaniem IAB jest wspieranie działalności uczestników rynku reklamy interaktywnej.
IAB Polska istnieje na polskim rynku interaktywnym, technologicznym i reklamowym od 2000 roku. Jest samodzielną, niezależną organizacją jednak utrzymuje bliskie kontakty z członkami IAB w Europie, USA i w innych częściach świata. W strukturach IAB Polska jest aktualnie zrzeszonych już ponad 200 firm członkowskich, reprezentujących szeroko rozumianą branżę internetową – m.in. największe portale internetowe, sieci reklamowe, domy mediowe i agencje interaktywne. Biorąc pod uwagę liczbę członków, polski oddział IAB jest czwartym co do wielkości na świecie.
Misją IAB jest wspieranie działalności uczestników rynku komunikacji interaktywnej oraz popularyzacja internetu jako efektywnego medium poprzez działania promocyjne, badawcze, edukacyjne i ochronę prawną.

MakoLab prezentuje nowe rozwiązanie LEI.INFO na RegTech Data Summit 2018

Na świecie jest ich już ponad 980 milionów. Działają w 170 krajach. To podmioty z sektora finansowego, które mogą zostać zidentyfikowane poprzez LEI – globalny standard uznawany i wymagany przez coraz większą liczbę regulatorów na całym świecie. Amerykańska spółka MakoLab USA opracowała platformę LEI.INFO, dzięki której można uzyskać natychmiastowy dostęp do bazy podmiotów posiadających LEI jak również otrzymać pomoc w uzyskaniu własnego unikalnego identyfikatora.
MakoLab wzmacnia zespoły zagranicą

Projekty zagraniczne stanowią główne źródło przychodów MakoLab. Wobec tego wzmacniamy swoją reprezentację w biurach w USA i Wielkiej Brytanii. Od stycznia dołączyły do nas dwie nowe osoby, które będą wspierały rozwój MakoLab na rynkach zagranicznych.
MakoLab z certyfikatem ISO 27001

Miło nam poinformować, że zakończyliśmy proces certyfikacyjny na zgodność naszego systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji z międzynarodową normą ISO 27001-2014. MakoLab z sukcesem zakończył proces audytowy i otrzymał certyfikat od TUV Nord Polska. Dokument potwierdza działanie firmy zgodnie z najwyższymi standardami, zwiększając jej szanse na nawiązanie współpracy z globalnymi graczami na rynku.
MakoLab otworzył nowy oddział w Lublinie

23 października 2017 roku w Lublinie zostało otwarte MakoLab Delivery Center (MDC), które działa we współpracy z Katolickim Uniwersytetem Lubelskim Jana Pawła II. To formalne przypieczętowanie współpracy MakoLabu z uczelnią i dalszy rozwój obszaru R&D.

Znajdź swój wymarzony samochód używany dzięki wyszukiwarce Used Cars Search Engine!

Znalezienie samochodu używanego, którego wygląd, przebieg, rocznik i wyposażenie są adekwatne do ceny, było do tej pory nie lada wyzwaniem. Z pomocą przychodzi jednak marka Renault i stworzona na jej zamówienie wyszukiwarka samochodów używanych Used Cars Search Engine. Na stronie publikowane są oferty od autoryzowanych dealerów marki Renault. Wszystkie wystawione samochody są w pełni sprawne, przeszły kontrole jakości Renault, posiadają gwarancję i mają aktualne ubezpieczenie.