Nadszedł czas, by dzielić się doświadczeniem. MakoLab członkiem IAB Polska

W listopadzie dołączyliśmy do grona firm zrzeszonych w IAB Polska. Już niebawem będziemy aktywnymi uczestnikami grup roboczych.

Na rynku IT działamy od ponad 25 lat i mamy przyjemność pracować dla globalnych koncernów i lokalnych liderów na wielu płaszczyznach. Chcemy aktywnie dzielić się naszymi doświadczeniami i w ramach IAB Polska współtworzyć standardy i ramy funkcjonowania polskiego Internetu. Wierzymy też, że członkostwo w IAB Polska to szansa na uczestniczenie w wielu inspirujących inicjatywach, ciekawe kontakty i wspólna troska o jakość i profesjonalizm całej branży.

– komentuje Michał Hertel, Dyrektor marketingu MakoLab

IAB (skrót od Interactive Advertising Bureau) to organizacja zrzeszająca podmioty rynku interaktywnego, która powstała w 1996 r. w USA, a obecnie działa w kilkudziesięciu krajach na całym świecie. Głównym zadaniem IAB jest wspieranie działalności uczestników rynku reklamy interaktywnej.
IAB Polska istnieje na polskim rynku interaktywnym, technologicznym i reklamowym od 2000 roku. Jest samodzielną, niezależną organizacją jednak utrzymuje bliskie kontakty z członkami IAB w Europie, USA i w innych częściach świata. W strukturach IAB Polska jest aktualnie zrzeszonych już ponad 200 firm członkowskich, reprezentujących szeroko rozumianą branżę internetową – m.in. największe portale internetowe, sieci reklamowe, domy mediowe i agencje interaktywne. Biorąc pod uwagę liczbę członków, polski oddział IAB jest czwartym co do wielkości na świecie.
Misją IAB jest wspieranie działalności uczestników rynku komunikacji interaktywnej oraz popularyzacja internetu jako efektywnego medium poprzez działania promocyjne, badawcze, edukacyjne i ochronę prawną.

MakoLab członkiem Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji

Miło nam ogłosić, że należymy do Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji. Dzięki temu będziemy jeszcze aktywniej promować nasze kompetencje w Europie.
Marta Ostrowska specjalistką ds. PR w MakoLab

Do zespołu agencji technologiczno - marketingowej MakoLab dołączyła Marta Ostrowska, która objęła stanowisko specjalisty ds. PR. Wcześniej odpowiadała za działania public relations w Bluerank.
MakoLab z dofinansowaniem Narodowego Centrum Badań i Rozwoju na rozwój technologii Blockchain

Ten tydzień przyniósł nam znakomite wieści z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Projekt „Realizacja badań przemysłowych oraz przeprowadzenie prac rozwojowych w zakresie nowoczesnych identyfikatorów cyfrowych wymagających absolutnej niezaprzeczalności, autentyczności, unikalności, transparentności i trwałości z wykorzystaniem zmodyfikowanej technologii Blockchain” złożony przez MakoLab w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, został zakwalifikowany do dofinansowania. Całkowita wartość projektu wynosi 2.042.605,07 zł, a wartość wnioskowanego dofinansowania to 1.234.660,17 zł. I takie dofinansowanie otrzymał MakoLab na realizację tego projektu.
MakoLab i ICT Klaster zapraszają na panel Transformacja to nie wybór na IX Europejskim Forum Gospodarczym

MakoLab i ICT Polska Centralna Klaster zapraszają do udziału w panelu Transformacja to nie wybór. Wpływ transformacji cyfrowej na biznes, który odbędzie się podczas drugiego dnia Europejskiego Forum Gospodarczego. Gościem specjalnym będzie Stéphane Antiga, selekcjoner reprezentacji Polski w siatkówce.

Znajdź swój wymarzony samochód używany dzięki wyszukiwarce Used Cars Search Engine!

Znalezienie samochodu używanego, którego wygląd, przebieg, rocznik i wyposażenie są adekwatne do ceny, było do tej pory nie lada wyzwaniem. Z pomocą przychodzi jednak marka Renault i stworzona na jej zamówienie wyszukiwarka samochodów używanych Used Cars Search Engine. Na stronie publikowane są oferty od autoryzowanych dealerów marki Renault. Wszystkie wystawione samochody są w pełni sprawne, przeszły kontrole jakości Renault, posiadają gwarancję i mają aktualne ubezpieczenie.