Nowa strategia rozwoju i nowa strona internetowa MakoLab

W środę miała miejsce uroczysta prezentacja nowej filozofii i strategii rozwoju firmy połączona z premierą nowej strony internetowej MakoLab. Witryna została przygotowana w technologii RWD w oparciu o Sitecore Customer Engagement Platform.

Nowy claim MakoLab to Digital Agility. Stanowi on z jednej strony nawiązanie do metodyk prowadzenia projektów Agile, a z drugiej podkreśla zwinność firmy w poruszaniu się po świecie nowoczesnych technologii.
Strategia rozwoju firmy opiera się w dużej mierze na zasadzie konwergencji. Idea konwergencji jako naturalnego kierunku rozwoju agencji interaktywnych została przedstawiona przez Boba Lorda i Ray’a Veleza z nowojorskiej agencji Razorfish w książce Converge: Transforming Business at the Intersection of Marketing and Technology. Zdaniem autorów największym wyzwaniem, a jednocześnie koniecznością, jest obecnie pogodzenie takich obszarów działalności jak kreatywność i technologia, sprawdzone rozwiązania i innowacje, oprogramowanie biznesowe i webowe aplikacje do obsługi stron i sklepów internetowych.
Aby odnieść sukces na rynku nowych mediów konieczne jest odejście od specjalizacji w jednym zagadnieniu i dostarczanie klientom kompleksowych rozwiązań, które będą atrakcyjne wizualnie, intuicyjne w obsłudze i ciekawe w treściach, a jednocześnie będą gromadzić szczegółowe dane i zapewniać bogate zaplecze e-marketingowe.
Zasada konwergencji przekłada się także na organizację pracy w firmie i w tym wypadku oznacza odejście od pracy w wyspecjalizowanych działach na rzecz zespołów projektowych, składających się z osób o różnych kompetencjach.

Punkt dla MakoLab – wyróżnienie w plebiscycie ,,Punkt dla Łodzi”

MakoLab uzyskał wyróżnienie w konkursie ,,Punkt dla Łodzi”. Firma zwyciężyła w kategorii Instytucje - za zasługi dla promowania Łodzi na polu międzynarodowego biznesu internetowego.
MakoLab prezentuje nowe rozwiązanie LEI.INFO na RegTech Data Summit 2018

Na świecie jest ich już ponad 980 milionów. Działają w 170 krajach. To podmioty z sektora finansowego, które mogą zostać zidentyfikowane poprzez LEI – globalny standard uznawany i wymagany przez coraz większą liczbę regulatorów na całym świecie. Amerykańska spółka MakoLab USA opracowała platformę LEI.INFO, dzięki której można uzyskać natychmiastowy dostęp do bazy podmiotów posiadających LEI jak również otrzymać pomoc w uzyskaniu własnego unikalnego identyfikatora.
MakoLab wzmacnia zespoły zagranicą

Projekty zagraniczne stanowią główne źródło przychodów MakoLab. Wobec tego wzmacniamy swoją reprezentację w biurach w USA i Wielkiej Brytanii. Od stycznia dołączyły do nas dwie nowe osoby, które będą wspierały rozwój MakoLab na rynkach zagranicznych.
MakoLab z certyfikatem ISO 27001

Miło nam poinformować, że zakończyliśmy proces certyfikacyjny na zgodność naszego systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji z międzynarodową normą ISO 27001-2014. MakoLab z sukcesem zakończył proces audytowy i otrzymał certyfikat od TUV Nord Polska. Dokument potwierdza działanie firmy zgodnie z najwyższymi standardami, zwiększając jej szanse na nawiązanie współpracy z globalnymi graczami na rynku.