Nowa strategia rozwoju i nowa strona internetowa MakoLab

W środę miała miejsce uroczysta prezentacja nowej filozofii i strategii rozwoju firmy połączona z premierą nowej strony internetowej MakoLab. Witryna została przygotowana w technologii RWD w oparciu o Sitecore Customer Engagement Platform.

Nowy claim MakoLab to Digital Agility. Stanowi on z jednej strony nawiązanie do metodyk prowadzenia projektów Agile, a z drugiej podkreśla zwinność firmy w poruszaniu się po świecie nowoczesnych technologii.
Strategia rozwoju firmy opiera się w dużej mierze na zasadzie konwergencji. Idea konwergencji jako naturalnego kierunku rozwoju agencji interaktywnych została przedstawiona przez Boba Lorda i Ray’a Veleza z nowojorskiej agencji Razorfish w książce Converge: Transforming Business at the Intersection of Marketing and Technology. Zdaniem autorów największym wyzwaniem, a jednocześnie koniecznością, jest obecnie pogodzenie takich obszarów działalności jak kreatywność i technologia, sprawdzone rozwiązania i innowacje, oprogramowanie biznesowe i webowe aplikacje do obsługi stron i sklepów internetowych.
Aby odnieść sukces na rynku nowych mediów konieczne jest odejście od specjalizacji w jednym zagadnieniu i dostarczanie klientom kompleksowych rozwiązań, które będą atrakcyjne wizualnie, intuicyjne w obsłudze i ciekawe w treściach, a jednocześnie będą gromadzić szczegółowe dane i zapewniać bogate zaplecze e-marketingowe.
Zasada konwergencji przekłada się także na organizację pracy w firmie i w tym wypadku oznacza odejście od pracy w wyspecjalizowanych działach na rzecz zespołów projektowych, składających się z osób o różnych kompetencjach.

MakoLab członkiem Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji

Miło nam ogłosić, że należymy do Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji. Dzięki temu będziemy jeszcze aktywniej promować nasze kompetencje w Europie.
Marta Ostrowska specjalistką ds. PR w MakoLab

Do zespołu agencji technologiczno - marketingowej MakoLab dołączyła Marta Ostrowska, która objęła stanowisko specjalisty ds. PR. Wcześniej odpowiadała za działania public relations w Bluerank.
MakoLab z dofinansowaniem Narodowego Centrum Badań i Rozwoju na rozwój technologii Blockchain

Ten tydzień przyniósł nam znakomite wieści z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Projekt „Realizacja badań przemysłowych oraz przeprowadzenie prac rozwojowych w zakresie nowoczesnych identyfikatorów cyfrowych wymagających absolutnej niezaprzeczalności, autentyczności, unikalności, transparentności i trwałości z wykorzystaniem zmodyfikowanej technologii Blockchain” złożony przez MakoLab w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, został zakwalifikowany do dofinansowania. Całkowita wartość projektu wynosi 2.042.605,07 zł, a wartość wnioskowanego dofinansowania to 1.234.660,17 zł. I takie dofinansowanie otrzymał MakoLab na realizację tego projektu.
MakoLab i ICT Klaster zapraszają na panel Transformacja to nie wybór na IX Europejskim Forum Gospodarczym

MakoLab i ICT Polska Centralna Klaster zapraszają do udziału w panelu Transformacja to nie wybór. Wpływ transformacji cyfrowej na biznes, który odbędzie się podczas drugiego dnia Europejskiego Forum Gospodarczego. Gościem specjalnym będzie Stéphane Antiga, selekcjoner reprezentacji Polski w siatkówce.

Komunikacja Renault Polska z dziennikarzami łatwiejsza niż kiedykolwiek - przedstawiamy nowe centrum prasowe

W dzisiejszych czasach stały i szybki kontakt z dziennikarzami to konieczność. Dlatego po udanych wdrożeniach dla Litwy, Łotwy i Estonii przyszła kolej na centrum prasowe dla Renault Polska. Umieszczone na lokalnej stronie Renault, ma za zadanie przyspieszyć i usprawnić proces przekazywania informacji dziennikarzom.