Komunikacja Renault Polska z dziennikarzami łatwiejsza niż kiedykolwiek - przedstawiamy nowe centrum prasowe

W dzisiejszych czasach stały i szybki kontakt z dziennikarzami to konieczność. Dlatego po udanych wdrożeniach dla Litwy, Łotwy i Estonii przyszła kolej na centrum prasowe dla Renault Polska. Umieszczone na lokalnej stronie Renault, ma za zadanie przyspieszyć i usprawnić proces przekazywania informacji dziennikarzom.

Głównym założeniem było stworzenie w pełni intuicyjnego, prostego w obsłudze i czytelnego kanału do wymiany informacji między Renault Polska a mediami. Dziennikarze mogą pobierać większe paczki komunikatów, zdjęć, filmów i innych materiałów prasowych jednocześnie. Każdy z nich ma również dostęp do przygotowywanego dla mediów newslettera.
Rozwiązanie jest oparte o technologię ASP.MVC 4.0 i zaprojektowane w technologii RWD. Naszym priorytetem było stworzenie przyjaznego panelu administracyjnego i intuicyjnego interfejsu użytkownika, aby obu stronom maksymalnie ułatwić korzystanie z serwisu.
Centrum prasowe znajduje się pod adresem media.renault.com.pl.

MakoLab i Renault na Bliskim Wschodzie – wdrożenie nowej wersji witryny Renault w Iranie

MakoLab zgodnie z planem zakończył kolejną realizację dla marki Renault. Tym razem wykonał pełne wdrożenie nowej witryny w Iranie z wykorzystaniem kluczowych autorskich rozwiązań.
Integracja LMT z SAP na potrzeby Renault na Bliskim Wschodzie - prosta i sprawna obsługa klienta

Na zlecenie naszego klienta Renault w Arabii Saudyjskiej wykonaliśmy integrację instalacji autorskiego narzędzia MakoLab, Lead Management Tool, z oprogramowaniem SAP. To pierwsza tego typu realizacja w regionie Middle East. Zaproponowane przez MakoLab rozwiązanie znacznie ułatwia pracę importerom z Arabii Saudyjskiej umożliwiając posiadanie wszystkich danych w jednym miejscu. W efekcie podnosi to jakość obsługi klientów.
Nowy układ menu na stronach Dacia w Polsce, Czechach, Słowacji i na Węgrzech

Na polskiej, czeskiej, słowackiej i węgierskiej stronie marki Dacia użytkownicy mogą korzystać już z nowej, uproszczonej i zoptymalizowanej pod kątem użyteczności wersji menu.

Dobre wieści! Schema.org 2.0 oficjalnie z roszerzeniem „Car” opracowanym przez MakoLab. Historyczny dzień dla firmy

13 maja przedstawiciele schema.org ogłosili, że opracowane przez MakoLab SA we współpracy z prof. Martinem Heppem rozszerzenie motoryzacyjne („car” extension) zostało oficjalnie zaakceptowane i stało się częścią najpopularniejszego standardu opisywania danych strukturalnych w Internecie. Rozszerzenie jest jedną z najważniejszych zmian jakie zostały wprowadzone wraz z wdrożeniem wersji Schema.org 2.0. To ogromny sukces i prestiż, ale nie tylko.