21 kwietnia – Akademickie Targi Pracy. Wyruszamy na poszukiwania ciekawych ludzi i chcemy dać im pracę!

Na tegorocznych Akademickich Targach Pracy, których X. edycja będzie miała miejsce w łódzkiej hali Expo 21 kwietnia, spotkają się przedstawiciele najciekawszych pracodawców regionu. My oczywiście będziemy wśród nich!

W czasie trwania imprezy zaprezentujemy nasze propozycje praktyk, staży i oferty pracy. Szukamy specjalistów z różnymi kompetencjami, dlatego wybraliśmy z grona naszych pracowników prężną grupę specjalistów z różnych działów, którzy będą opowiadać o pracy w naszej firmie.
Ale spokojnie, nie będzie tak super serio! Na spotkanie z młodymi wilkami, zainteresowanymi pracą w sektorze nowych technologii, stworzyliśmy specjalne aplikacje konkursowe. Każdy odwiedzający nasze stoisko będzie mógł m.in. wziąć udział w konkursie i otrzymać gwarantowany gadżet. Przygotowaliśmy również gratkę dla fanów Augmented Reality, ale ze szczegółami wstrzymajmy się do wtorku.
W programie targów, odwiedzający znajdą także atrakcyjne szkolenia, warsztaty i prezentacje firm. Po południu o godz. 13.00, przedstawiciele MakoLab SA opowiedzą o specyfice pracy w naszych strukturach i zaprezentują ciekawe case studies wdrożeń dla jednego z naszych kluczowych klientów, grupy Renault-Nissan. Zaprezentujemy doświadczenia naszych pracowników, którzy odkąd zaczęli pracę w MakoLab SA, mają szansę współtworzyć międzynarodowe projekty i to często z dala od łódzkiego, firmowego biurka. Jeżdżą do egzotycznych miejsc, poznają inspirujących ludzi i ciągle rozwijają swoje umiejętności. Takie możliwości stoją otworem przed tymi, którzy są częścią Mako Teamu.

MakoLab prezentuje nowe rozwiązanie LEI.INFO na RegTech Data Summit 2018

Na świecie jest ich już ponad 980 milionów. Działają w 170 krajach. To podmioty z sektora finansowego, które mogą zostać zidentyfikowane poprzez LEI – globalny standard uznawany i wymagany przez coraz większą liczbę regulatorów na całym świecie. Amerykańska spółka MakoLab USA opracowała platformę LEI.INFO, dzięki której można uzyskać natychmiastowy dostęp do bazy podmiotów posiadających LEI jak również otrzymać pomoc w uzyskaniu własnego unikalnego identyfikatora.
MakoLab wzmacnia zespoły zagranicą

Projekty zagraniczne stanowią główne źródło przychodów MakoLab. Wobec tego wzmacniamy swoją reprezentację w biurach w USA i Wielkiej Brytanii. Od stycznia dołączyły do nas dwie nowe osoby, które będą wspierały rozwój MakoLab na rynkach zagranicznych.
MakoLab z certyfikatem ISO 27001

Miło nam poinformować, że zakończyliśmy proces certyfikacyjny na zgodność naszego systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji z międzynarodową normą ISO 27001-2014. MakoLab z sukcesem zakończył proces audytowy i otrzymał certyfikat od TUV Nord Polska. Dokument potwierdza działanie firmy zgodnie z najwyższymi standardami, zwiększając jej szanse na nawiązanie współpracy z globalnymi graczami na rynku.
MakoLab otworzył nowy oddział w Lublinie

23 października 2017 roku w Lublinie zostało otwarte MakoLab Delivery Center (MDC), które działa we współpracy z Katolickim Uniwersytetem Lubelskim Jana Pawła II. To formalne przypieczętowanie współpracy MakoLabu z uczelnią i dalszy rozwój obszaru R&D.

Warn. To nie są zabawki dla małych dziewczynek

Zrealizowaliśmy nową witrynę dla francuskiego lidera na rynku wyciągarek.