21 kwietnia – Akademickie Targi Pracy. Wyruszamy na poszukiwania ciekawych ludzi i chcemy dać im pracę!

Na tegorocznych Akademickich Targach Pracy, których X. edycja będzie miała miejsce w łódzkiej hali Expo 21 kwietnia, spotkają się przedstawiciele najciekawszych pracodawców regionu. My oczywiście będziemy wśród nich!

W czasie trwania imprezy zaprezentujemy nasze propozycje praktyk, staży i oferty pracy. Szukamy specjalistów z różnymi kompetencjami, dlatego wybraliśmy z grona naszych pracowników prężną grupę specjalistów z różnych działów, którzy będą opowiadać o pracy w naszej firmie.
Ale spokojnie, nie będzie tak super serio! Na spotkanie z młodymi wilkami, zainteresowanymi pracą w sektorze nowych technologii, stworzyliśmy specjalne aplikacje konkursowe. Każdy odwiedzający nasze stoisko będzie mógł m.in. wziąć udział w konkursie i otrzymać gwarantowany gadżet. Przygotowaliśmy również gratkę dla fanów Augmented Reality, ale ze szczegółami wstrzymajmy się do wtorku.
W programie targów, odwiedzający znajdą także atrakcyjne szkolenia, warsztaty i prezentacje firm. Po południu o godz. 13.00, przedstawiciele MakoLab SA opowiedzą o specyfice pracy w naszych strukturach i zaprezentują ciekawe case studies wdrożeń dla jednego z naszych kluczowych klientów, grupy Renault-Nissan. Zaprezentujemy doświadczenia naszych pracowników, którzy odkąd zaczęli pracę w MakoLab SA, mają szansę współtworzyć międzynarodowe projekty i to często z dala od łódzkiego, firmowego biurka. Jeżdżą do egzotycznych miejsc, poznają inspirujących ludzi i ciągle rozwijają swoje umiejętności. Takie możliwości stoją otworem przed tymi, którzy są częścią Mako Teamu.
MakoLab laureatem Forum Firm Rodzinnych 2018 magazynu Forbes

23 października 2018 roku odbyła się uroczysta Gala Forum Firm Rodzinnych 2018 organizowana przez miesięcznik Forbes. Wśród wyróżnionych znalazła się agencja MakoLab SA, istniejąca na rynku od blisko 30 lat.
MakoLab SA ma #NoweWidoki dla pracowników

MakoLab – spółka realizująca projekty z obszaru transformacji cyfrowej dla globalnych koncernów i największych polskich instytucji, współpracująca m.in. z grupą Renault-Nissan, Toyota Motor Europe, Gjensidige czy mBank – jako pierwszy najemca wprowadziła się do biura w nowopowstałym prestiżowym kompleksie biurowym Ogrodowa 8 – w samym sercu Łodzi. Wywodzący się z  Łodzi lider rozwiązań internetowych dla biznesu zatrudnia już ponad 230 osób, które poza łódzką centralą, pracują w różnych miejscach na świecie – w tym w biurach w Paryżu, Londynie i na Florydzie. Nowych pracowników wciąż przybywa, stąd decyzja o zmianie łódzkiego adresu i wybór najnowocześniejszego obecnie biurowca w Łodzi, spełniającego wysokie wymagania firmy, realizującej zaawansowane technologicznie projekty dla światowych liderów, głównie z branż motoryzacyjnej i finansowej.
MakoLab SA w nowej lokalizacji!

MakoLab SA – Digital Solutions Agency – jest jednym z pierwszym najemców w nowopowstałym, biznesowym centrum Łodzi, zlokalizowanym przy ul. Ogrodowej 8. Mimo, że oficjalnie otwarcie nowej siedziby firmy nastąpi dopiero 2 października, pracownicy już niebawem rozpoczną pracę w tej nowoczesnej i zaprojektowanej w kreatywny sposób przestrzeni. Dynamiczny rozwój firmy, zatrudniającej obecnie ponad 230 osób, a także nowe biuro pozwoli w najbliższym czasie powiększyć zespół pracowników o kilkadziesiąt kolejnych osób. Obecnie firma prowadzi rekrutację na stanowiska project managerów, programistów znających różne języki programowania oraz specjalistów od e-marketingu. Hasło przewodnie otwarcia brzmi #NoweWidoki. Kryje się pod tym dużo nowego, zarówno dla firmy, ludzi, którzy ją tworzą, nowych pracowników, ale też miasta.
Punkt dla MakoLab – wyróżnienie w plebiscycie ,,Punkt dla Łodzi”

MakoLab uzyskał wyróżnienie w konkursie ,,Punkt dla Łodzi”. Firma zwyciężyła w kategorii Instytucje - za zasługi dla promowania Łodzi na polu międzynarodowego biznesu internetowego.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.