21 kwietnia – Akademickie Targi Pracy. Wyruszamy na poszukiwania ciekawych ludzi i chcemy dać im pracę!

Na tegorocznych Akademickich Targach Pracy, których X. edycja będzie miała miejsce w łódzkiej hali Expo 21 kwietnia, spotkają się przedstawiciele najciekawszych pracodawców regionu. My oczywiście będziemy wśród nich!

W czasie trwania imprezy zaprezentujemy nasze propozycje praktyk, staży i oferty pracy. Szukamy specjalistów z różnymi kompetencjami, dlatego wybraliśmy z grona naszych pracowników prężną grupę specjalistów z różnych działów, którzy będą opowiadać o pracy w naszej firmie.
Ale spokojnie, nie będzie tak super serio! Na spotkanie z młodymi wilkami, zainteresowanymi pracą w sektorze nowych technologii, stworzyliśmy specjalne aplikacje konkursowe. Każdy odwiedzający nasze stoisko będzie mógł m.in. wziąć udział w konkursie i otrzymać gwarantowany gadżet. Przygotowaliśmy również gratkę dla fanów Augmented Reality, ale ze szczegółami wstrzymajmy się do wtorku.
W programie targów, odwiedzający znajdą także atrakcyjne szkolenia, warsztaty i prezentacje firm. Po południu o godz. 13.00, przedstawiciele MakoLab SA opowiedzą o specyfice pracy w naszych strukturach i zaprezentują ciekawe case studies wdrożeń dla jednego z naszych kluczowych klientów, grupy Renault-Nissan. Zaprezentujemy doświadczenia naszych pracowników, którzy odkąd zaczęli pracę w MakoLab SA, mają szansę współtworzyć międzynarodowe projekty i to często z dala od łódzkiego, firmowego biurka. Jeżdżą do egzotycznych miejsc, poznają inspirujących ludzi i ciągle rozwijają swoje umiejętności. Takie możliwości stoją otworem przed tymi, którzy są częścią Mako Teamu.

MakoLab członkiem Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji

Miło nam ogłosić, że należymy do Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji. Dzięki temu będziemy jeszcze aktywniej promować nasze kompetencje w Europie.
Marta Ostrowska specjalistką ds. PR w MakoLab

Do zespołu agencji technologiczno - marketingowej MakoLab dołączyła Marta Ostrowska, która objęła stanowisko specjalisty ds. PR. Wcześniej odpowiadała za działania public relations w Bluerank.
MakoLab z dofinansowaniem Narodowego Centrum Badań i Rozwoju na rozwój technologii Blockchain

Ten tydzień przyniósł nam znakomite wieści z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Projekt „Realizacja badań przemysłowych oraz przeprowadzenie prac rozwojowych w zakresie nowoczesnych identyfikatorów cyfrowych wymagających absolutnej niezaprzeczalności, autentyczności, unikalności, transparentności i trwałości z wykorzystaniem zmodyfikowanej technologii Blockchain” złożony przez MakoLab w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, został zakwalifikowany do dofinansowania. Całkowita wartość projektu wynosi 2.042.605,07 zł, a wartość wnioskowanego dofinansowania to 1.234.660,17 zł. I takie dofinansowanie otrzymał MakoLab na realizację tego projektu.
MakoLab i ICT Klaster zapraszają na panel Transformacja to nie wybór na IX Europejskim Forum Gospodarczym

MakoLab i ICT Polska Centralna Klaster zapraszają do udziału w panelu Transformacja to nie wybór. Wpływ transformacji cyfrowej na biznes, który odbędzie się podczas drugiego dnia Europejskiego Forum Gospodarczego. Gościem specjalnym będzie Stéphane Antiga, selekcjoner reprezentacji Polski w siatkówce.

Warn. To nie są zabawki dla małych dziewczynek

Zrealizowaliśmy nową witrynę dla francuskiego lidera na rynku wyciągarek.