Renault w krajach bałtyckich - centrum prasowe w Internecie

Szybkość i łatwość w przekazywaniu informacji do mediów to w dzisiejszych czasach sprawa kluczowa. Dlatego centrale Renault na Litwie, Łotwie i w Estonii zdecydowały się ułatwić mediom kontakt i pobieranie materiałów prasowych poprzez dedykowany system do dystrybucji informacji dedykowanej dla mediów.

Nowe centra prasowe dostępne na lokalnych witrynach internetowych mają przyśpieszyć proces dystrybucji informacji i ułatwić przekazywanie większej liczby materiałów prasowych odwiedzającym je dziennikarzom.W tym celu zostały przeformułowane trzy centra prasowe dostępne na stronach www. Głównym założeniem projektu, w który zaangażowani, było stworzenie w pełni intuicyjnego, prostego w obsłudze i czytelnego kanału do wymiany informacji, dzięki któremu dziennikarze nie będą mieli problemu w odnalezieniu najważniejszych informacji.
Zaproponowaliśmy lokalnym oddziałom Renault na Litwie, Łotwie i w Estonii rozwiązanie oparte o najnowszą technologię ASP.MVC 4.0. Rozwiązanie jest zaprojektowane w technice Responsive Web Design. Użytkownicy mają teraz możliwość pobierania zamieszczanych na stronie informacji prasowych, bogatych galerii zdjęć oraz filmów. W łatwy sposób można pobrać większe paczki komunikatów czy innych materiałów prasowych jednocześnie. Każdy z przedstawicieli mediów ma również dostęp do dedykowanego mediom newslettera.
Dużo uwagi poświęciliśmy na opracowanie przyjaznego panelu administracyjnego, który ułatwia dodawanie komunikatów prasowych jak i tworzenie dedykowanych komunikatów newsletterowych. Czas w przygotowywaniu treści jest istotny – intuicyjność narzędzia służącego wymianie komunikatów między Renault a mediami jest z technicznego punktu widzenia kluczowa.
Cieszymy się, że nasze rozwiązanie przyczynia się do usprawnienia komunikacji zespołów Renault ze światem mediów.
Odwiedź:

mediarenault.lt

mediarenault.com.lv

mediarenault.ee

MakoLab i Renault na Bliskim Wschodzie – wdrożenie nowej wersji witryny Renault w Iranie

MakoLab zgodnie z planem zakończył kolejną realizację dla marki Renault. Tym razem wykonał pełne wdrożenie nowej witryny w Iranie z wykorzystaniem kluczowych autorskich rozwiązań.
Integracja LMT z SAP na potrzeby Renault na Bliskim Wschodzie - prosta i sprawna obsługa klienta

Na zlecenie naszego klienta Renault w Arabii Saudyjskiej wykonaliśmy integrację instalacji autorskiego narzędzia MakoLab, Lead Management Tool, z oprogramowaniem SAP. To pierwsza tego typu realizacja w regionie Middle East. Zaproponowane przez MakoLab rozwiązanie znacznie ułatwia pracę importerom z Arabii Saudyjskiej umożliwiając posiadanie wszystkich danych w jednym miejscu. W efekcie podnosi to jakość obsługi klientów.
Nowy układ menu na stronach Dacia w Polsce, Czechach, Słowacji i na Węgrzech

Na polskiej, czeskiej, słowackiej i węgierskiej stronie marki Dacia użytkownicy mogą korzystać już z nowej, uproszczonej i zoptymalizowanej pod kątem użyteczności wersji menu.
Symulatory finansowe online dla Toyota Financial Services Corporation

Współpraca pomiędzy MakoLab a europejskim oddziałem Toyoty (Toyota Motor Europe) trwa z sukcesami od kilku lat. Od zeszłego roku mamy przyjemność współpracować również z finansowym ramieniem japońskiego giganta – Toyota Financial Services Corp. (TFS), dla którego wdrażamy rozwiązania wspierające proces decyzyjny dot. finansowania zakupu samochodu, czyli symulatory finansowe on-line.

Ramię w ramię z Microsoftem – gigant z Redmond współfinansuje nowy projekt MakoLab

Z początkiem roku podpisaliśmy z centralą Microsoft w Redmond, USA, umowę, której przedmiotem jest współpraca w opracowaniu i promocji naszej autorskiej aplikacji do generowania tzw. „leadów”, czyli kontaktów do podmiotów potencjalnie zainteresowanych określonymi ofertami. Jak działa program?