Marta Ostrowska specjalistką ds. PR w MakoLab

Do zespołu agencji technologiczno - marketingowej MakoLab dołączyła Marta Ostrowska, która objęła stanowisko specjalisty ds. PR. Wcześniej odpowiadała za działania public relations w Bluerank.

W MakoLab będzie odpowiedzialna za bieżące relacje z mediami, kreowanie wizerunku firmy oraz realizowanie strategii działań komunikacyjnych w mediach społecznościowych.
Marta Ostrowska jest absolwentką dziennikarstwa i komunikacji społecznej oraz międzynarodowych stosunków gospodarczych na Uniwersytecie Łódzkim. Doświadczenie zdobywała jako dziennikarz, copywriter i specjalista ds. marketingu. Przez ostatnie 4 lata odpowiadała za tworzenie wizerunku agencji Bluerank.
Powierzenie Marcie Ostrowskiej funkcji specjalisty ds. PR wpisuje się w szerszy kontekst zmian, jakie zachodzą w MakoLab.

Jesteśmy w trakcie wdrażania długoterminowej strategii firmy związanej z umacnianiem naszego portfolio usług marketingowo- technologicznych i wspierania klientów w procesie transformacji cyfrowej. Intensyfikujemy działania na rynkach zagranicznych, co już widać w opublikowanych dobrych wynikach Spółki w II kwartale 2017. Gorąco wierzę, że Marta dzięki swoim kompetencjom i doświadczeniu pomoże nam jak najlepiej realizować nasze cele komunikacyjne zarówno w Polsce, jak i na rynkach zagranicznych.

mówi Michał Hertel, dyrektor marketingu w MakoLab

MakoLab S.A. to agencja technologiczno - marketingowa, notowana na rynku NewConnect GPW. Ponad 80 proc. przychodów spółki pochodzi z eksportu usług. Spółka posiada biura w Paryżu, Londynie i na Florydzie, gdzie realizuje projekty z obszaru transformacji cyfrowej globalnych koncernów i największych polskich przedsiębiorstw. Wśród klientów MakoLab są m.in. Grupa Renault-Nissan, Toyota Motor Europe, Gjensidige Forsikring ASA, Maspex czy mBank.
Więcej informacji na stronie.

Marta-Ostrowska_MakoLab.jpg

MakoLab z dofinansowaniem Narodowego Centrum Badań i Rozwoju na rozwój technologii Blockchain

Ten tydzień przyniósł nam znakomite wieści z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Projekt „Realizacja badań przemysłowych oraz przeprowadzenie prac rozwojowych w zakresie nowoczesnych identyfikatorów cyfrowych wymagających absolutnej niezaprzeczalności, autentyczności, unikalności, transparentności i trwałości z wykorzystaniem zmodyfikowanej technologii Blockchain” złożony przez MakoLab w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, został zakwalifikowany do dofinansowania. Całkowita wartość projektu wynosi 2.042.605,07 zł, a wartość wnioskowanego dofinansowania to 1.234.660,17 zł. I takie dofinansowanie otrzymał MakoLab na realizację tego projektu.
MakoLab i ICT Klaster zapraszają na panel Transformacja to nie wybór na IX Europejskim Forum Gospodarczym

MakoLab i ICT Polska Centralna Klaster zapraszają do udziału w panelu Transformacja to nie wybór. Wpływ transformacji cyfrowej na biznes, który odbędzie się podczas drugiego dnia Europejskiego Forum Gospodarczego. Gościem specjalnym będzie Stéphane Antiga, selekcjoner reprezentacji Polski w siatkówce.
MakoLab zdobywa tytuł National Champion w konkursie The European Business Awards 2016/17

MakoLab, z tytułem National Champion, awansował do międzynarodowego finału prestiżowego konkursu The European Business Awards 2016/2017, sponsorowanego przez RSM. Celem konkursu jest promowanie dobrych praktyk w europejskim biznesie.
MakoLab zdobywa II miejsce w Konkursie Ontologii za GLEIO!

Odnotowaliśmy kolejny duży sukces na arenie międzynarodowej. Ontologia GLEIO,opracowana przez Roberta Trypuza, Dominika Kuzińskiego i Mirka Sopka z MakoLabu, zdobyła drugie miejsce w Konkursie Ontologii, organizowanym przez International Association for Ontology and Its Applications (IAOA ). W konkursie brało udział dziewięć zespołów specjalistów, pracujących nad ontologiami. Opracowana przez zespół MakoLab ontologia znalazła się w finałowej trójce i była zaprezentowana przez Roberta Trypuza na międzynarodowej konferencji ontologii formalnej (FOIS 2016) w Annecy we Francji.

Nowy układ menu na stronach Dacia w Polsce, Czechach, Słowacji i na Węgrzech

Na polskiej, czeskiej, słowackiej i węgierskiej stronie marki Dacia użytkownicy mogą korzystać już z nowej, uproszczonej i zoptymalizowanej pod kątem użyteczności wersji menu.