MakoLab otworzył nowy oddział w Lublinie

MakoLab otworzył nowy oddział w Lublinie

23 października 2017 roku w Lublinie zostało otwarte MakoLab Delivery Center (MDC), które działa we współpracy z Katolickim Uniwersytetem Lubelskim Jana Pawła II. To formalne przypieczętowanie współpracy MakoLabu z uczelnią i dalszy rozwój obszaru R&D.

Tworząc MakoLab Delivery Center firma otwiera się na jeszcze większy transfer wiedzy ze świata nauki do biznesu.
Otwarcie MakoLab Delivery Center w Lublinie

W ten sposób poszukujemy innowacyjnych pomysłów i szukamy sposobów na ich wdrożenie w życie, wykorzystując zarówno praktyczną, jak i teoretyczną wiedzę. Jesteśmy otwarci na kontakty z pomysłowymi naukowcami szukającymi możliwości wdrożenia swoich nowatorskich pomysłów.

mówi szef Delivery Center w Lublinie dr hab. Robert Trypuz

Lubelski dział R&D jest zaangażowany w prace nad rozwiązaniami digital dla branży motoryzacyjnej i finansowej, rozwija wykorzystanie sztucznej inteligencji oraz sieci semantycznych, jak również zastosowanie technologii Blockchain. Jeszcze w tym miesiącu rozpocznie we współpracy z KUL realizację jednego z kluczowych projektów MakoLab z obszaru sztucznej inteligencji – systemu inteligentnego wyszukiwania Search Insights (SI). Projekt jest w współfinansowany z programu PARP.
MakoLab chce także umożliwić ambitnym studentom praktyczne sprawdzenie swoich umiejętności w szerokiej gamie technologii informatycznych wykorzystywanych w MakoLabie.

To zarówno dla nas, jak i dla studentów szansa na rozwój. W tym roku praktyki w MakoLabie podjęło siedmioro studentów KUL. Kilkoro z nich zostało zaproszonych do Łodzi, do głównej siedziby firmy, gdzie mogli szlifować swoje umiejętności w zakresie tworzenia interfejsów użytkownika w aplikacjach internetowych. Pozostali mieli możliwość praktykowania w Lublinie pod okiem naszego działu R&D, zapoznając się z tajnikami SEO i sposobami tworzenia znaczników w aplikacjach internetowych z wykorzystaniem słownika schema.org.

mówi dr Mirosław Sopek, wiceprezes i założyciel MakoLab

MakoLab Delivery Center ma także stać się trampoliną zarówno dla średnio, jak i bardziej doświadczonych informatyków, którzy chcieliby doskonalić swoje umiejętności w dynamicznie rozwijającej się firmie informatycznej. Poza członkami zespołu R&D, MakoLab Delivery Center zatrudnia również specjalistów z obszarów front-end oraz .NET.
Zapraszamy wszystkie osoby zainteresowane współpracą z MakoLab Delivery Center do kontaktu (tel. +48 532 759 508, e-mail: office@makolab.com).

Makolab - Makolab SA Delivery Center Lublin

Welcome to our Lublin location. Contact us!

171025__Nowy_oddział_w_Lublinie_MakoLab_informacja_prasowa.docx

docx | 125 KB