Ceramika Paradyż z nową witryną autorstwa MakoLab

Opublikowana została nowa strona internetowa czołowego producenta ceramiki i gresu - Ceramiki Paradyż. Za jej realizację oraz działania związane z optymalizacją pod kątem wyszukiwarek odpowiada agencja technologiczno – marketingowa MakoLab.

Ceramika Paradyż to jeden z największych polskich producentów płytek ceramicznych, który eksportuje swoje produkty do ponad 50 krajów całego świata.
Podstawowym wyzwaniem, przed jakim stanął MakoLab, było stworzenie intuicyjnego narzędzia, które pozwoli użytkownikom serwisu w efektywny sposób poruszać się po szerokiej i atrakcyjnej ofercie producenta z Paradyża. Jest to również odpowiedź na oczekiwania uczestników badań, jakie zostały przeprowadzone przez Ceramikę Paradyż na wybranej grupie respondentów. Niewątpliwie, dysponując taką wiedzą wprost od potencjalnych użytkowników, twórcy strony mogli skoncentrować się na konkretnych propozycjach layoutów.
Intuicyjny system nawigacji pozwala klientom nie tylko znaleźć interesujące ich wzory płytek, ale także całe kolekcje wraz z innymi materiałami inspirującymi, w tym treściami poradnikowymi dotyczącymi m.in. urządzania stylowych wnętrz. Mechanizm działania strony pozwala użytkownikowi na łatwe przemieszczanie się pomiędzy dostępnymi informacjami i funkcjonalnościami w dowolnym momencie. Wszystko to w celu maksymalnego skrócenia czasu niezbędnego do dokonania decyzji zakupowej i jej zrealizowania.

Po miesiącach intensywnej pracy możemy pochwalić się nową odsłoną naszej strony internetowej www.paradyz.com. Serwis powstał przede wszystkim z myślą o użytkownikach, którzy poszukują pomysłu na wnętrze we własnym stylu. Intuicyjna nawigacja, zaawansowana wyszukiwarka, czy szerokie możliwości filtrowania inspiracji, kolekcji oraz produktów - to tylko niektóre z funkcji dostępne od teraz na naszej stronie. Całkowicie zmieniliśmy także szatę graficzną i uprościliśmy jego strukturę, by poszukiwanie pomysłu na wymarzone wnętrze było jeszcze prostsze.

Tomasz Piechna, kierownik sekcji komunikacji i content marketingu Ceramiki Paradyż

Nowa strona dostarcza obszerną galerię inspiracji, którą każdy może łatwo dopasować do własnych upodobań. Na listingach zastosowano mechanizm zaawansowanego filtrowania dopasowany do sposobu poszukiwań użytkownika. Dzięki temu również ci, którzy dokładnie wiedzą, czego potrzebują szybko znajdą kolekcje i produkty, które spełniają ich oczekiwania. Dodatkowo na każdej podstronie jest dostępna mapa sieci sprzedaży, co pozwala użytkownikowi w prosty sposób odnaleźć najbliższy względem wybranej lokalizacji punkt sprzedaży z dostępnymi produktami.
Nowa witryna została oddana do użytku w 4 wersjach językowych. Można z niej korzystać w języku polskim, angielskim, niemieckim i rosyjskim, co ma duże znaczenie biorąc pod uwagę fakt, na jak wielu rynkach są oferowane produkty Ceramiki Paradyż. Dzięki zaangażowaniu specjalistów ds. SEO już na wstępnym etapie opracowywania serwisu, udało się zoptymalizować stronę po stronie technicznej, co pozwoliło na utrzymanie poprzedniego poziomu ruchu organicznego w serwisie oraz pozycje serwisu dla ważnych fraz kluczowych. Obecnie trwają dalsze prace optymalizacyjne, by umożliwić dalszy rozwój i optymalizację treści w przyszłości.
Zobacz nową stronę Ceramiki Paradyż.

Zobacz case study

Zobacz, co zrobiliśmy dla Ceramiki Paradyż

Ceramika_Paradyż.png

180122_MakoLab_Ceramika_Paradyż_informacja_prasowa.DOCX

docx | 126 KB

Nowa wersja emulatora aplikacji R-Link2 dla Renault

MakoLab stworzył nową wersję emulatora R-Link dla Renault. R-Link2 emulator – bo tak brzmi pełna nazwa nowej wersji rozwiązania – to aplikacja webowa symulująca pracę systemu multimedialnego R-Link2, dostępnego w samochodach marki Renault. Jest ona szczególnie użyteczna dla potencjalnych partnerów biznesowych, gdyż umożliwia prezentację możliwości systemu dostępnego w samochodach Renault. Skorzystają z niej także klienci, którzy będą chcieli nauczyć się korzystać z systemu.
MakoLab promuje w Internecie markę Krotoski – Cichy

W czerwcu ruszyła kampania AdWords marki Krotoski – Cichy, autoryzowanego dealera marek Audi, Volkswagen i Volkswagen Użytkowe oraz Partnera serwisowego Škody. Za realizację działań promocyjnych w Internecie odpowiada agencja technologiczno – marketingowa MakoLab.
Konfigurator mebli w 3D dla marki Poldem – aplikacja mobilna

Branża meblarska inwestuje w nowe technologie. Aby dostosować się do wymagań nowoczesnych konsumentów chcących korzystać z rozwiązań jakie oferuje współcześnie technologia, Groupe Poldem zdecydowała się na stworzenie aplikacji mobilnej, która będzie wspierała proces sprzedaży mebli w salonach należących do sieci. Partnerem technologicznym projektu została agencja technologiczno-marketingowa MakoLab.