Punkt dla MakoLab – wyróżnienie w plebiscycie ,,Punkt dla Łodzi”

MakoLab uzyskał wyróżnienie w konkursie ,,Punkt dla Łodzi”. Firma zwyciężyła w kategorii Instytucje - za zasługi dla promowania Łodzi na polu międzynarodowego biznesu internetowego.

Punkt dla Łodzi to inicjatywa, która działa od 2009 roku. Nagradza godne naśladowania inwestycje, działania i inicjatywy, wpływające pozytywnie na wygląd Łodzi. Plebiscyt zyskał międzynarodowy wymiar. Został objęty patronatem sieci CommunityPlanning, której celem jest wymiana dobrych praktyk związanych z udziałem mieszkańców w tworzeniu własnego środowiska życia. To łodzianie wyszukują i wskazują pozytywne zmiany, które zachodzą w ich mieście, a jury złożone z łódzkich ekspertów w różnych dziedzinach przyznaje ostateczne nagrody.
W tym roku przyznano 26 wyróżnień w 9 kategoriach. Cieszymy się, że MakoLab został doceniony za działalność międzynarodową!
Wyróżnienie odebrał Prezes MakoLab Wojciech Zieliński

Więcej na temat plebiscytu i lista nagrodzonych znajduje się tutaj

MakoLab prezentuje nowe rozwiązanie LEI.INFO na RegTech Data Summit 2018

Na świecie jest ich już ponad 980 milionów. Działają w 170 krajach. To podmioty z sektora finansowego, które mogą zostać zidentyfikowane poprzez LEI – globalny standard uznawany i wymagany przez coraz większą liczbę regulatorów na całym świecie. Amerykańska spółka MakoLab USA opracowała platformę LEI.INFO, dzięki której można uzyskać natychmiastowy dostęp do bazy podmiotów posiadających LEI jak również otrzymać pomoc w uzyskaniu własnego unikalnego identyfikatora.
MakoLab wzmacnia zespoły zagranicą

Projekty zagraniczne stanowią główne źródło przychodów MakoLab. Wobec tego wzmacniamy swoją reprezentację w biurach w USA i Wielkiej Brytanii. Od stycznia dołączyły do nas dwie nowe osoby, które będą wspierały rozwój MakoLab na rynkach zagranicznych.
MakoLab z certyfikatem ISO 27001

Miło nam poinformować, że zakończyliśmy proces certyfikacyjny na zgodność naszego systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji z międzynarodową normą ISO 27001-2014. MakoLab z sukcesem zakończył proces audytowy i otrzymał certyfikat od TUV Nord Polska. Dokument potwierdza działanie firmy zgodnie z najwyższymi standardami, zwiększając jej szanse na nawiązanie współpracy z globalnymi graczami na rynku.
MakoLab otworzył nowy oddział w Lublinie

23 października 2017 roku w Lublinie zostało otwarte MakoLab Delivery Center (MDC), które działa we współpracy z Katolickim Uniwersytetem Lubelskim Jana Pawła II. To formalne przypieczętowanie współpracy MakoLabu z uczelnią i dalszy rozwój obszaru R&D.