MakoLab SA ma #NoweWidoki dla pracowników

MakoLab – spółka realizująca projekty z obszaru transformacji cyfrowej dla globalnych koncernów i największych polskich instytucji, współpracująca m.in. z grupą Renault-Nissan, Toyota Motor Europe, Gjensidige czy mBank – jako pierwszy najemca wprowadziła się do biura w nowopowstałym prestiżowym kompleksie biurowym Ogrodowa 8 – w samym sercu Łodzi. Wywodzący się z  Łodzi lider rozwiązań internetowych dla biznesu zatrudnia już ponad 230 osób, które poza łódzką centralą, pracują w różnych miejscach na świecie – w tym w biurach w Paryżu, Londynie i na Florydzie. Nowych pracowników wciąż przybywa, stąd decyzja o zmianie łódzkiego adresu i wybór najnowocześniejszego obecnie biurowca w Łodzi, spełniającego wysokie wymagania firmy, realizującej zaawansowane technologicznie projekty dla światowych liderów, głównie z branż motoryzacyjnej i finansowej.

Nowa lokalizacja w centrum Łodzi to kolejny, szósty już adres MakoLab, w jego blisko 30-letniej historii. Przez ten czas z małej, kilkuosobowej firmy, MakoLab przeistoczył się w notowaną na rynku New Connect spółkę akcyjną, która jest obecna w 5 miastach – Łodzi i Lublinie, a także w Paryżu, Londynie i Gainesville na Florydzie. Nowoczesna, przestronna i wyposażona w zaawansowaną infrastrukturę teleinformatyczną nowa siedziba, jest wynikiem dynamicznego rozwoju i odpowiedzią na aktualne i przyszłe potrzeby spółki, która zatrudnia już ponad 230 osób.

Cieszy nas fakt, że MakoLab stale rośnie. Wzrost ten wyraża się zarówno podejmowaniem przez nas nowych wyzwań i ciekawych projektów, realizowanych dla największych światowych marek, jak też powiększaniem się zespołu kreatywnych, zaangażowanych pracowników. Właśnie z myślą o pracownikach i klientach, postanowiliśmy stworzyć przyjazne, dostosowane do współczesnych metod prowadzenia projektów, miejsce pracy i współpracy. Zależało nam na atrakcyjnej i dobrze skomunikowanej lokalizacji w centrum Łodzi, której infrastruktura pozwoli na komfortową pracę, a otoczenie da szerokie możliwości spędzenia czasu w przerwach, czy po jej zakończeniu. Dlatego wybraliśmy prestiżowy biurowiec – Ogrodowa 8 – zlokalizowany tuż obok Parku Staromiejskiego i tętniącej życiem Manufaktury. Pałac Izraela Poznańskiego, na który patrzymy z naszych okien, przypomina nam o łódzkich fabrykantach, którzy w XIX wieku podbijali świat. Motywuje nas to do kontynuacji tych tradycji naszego miasta i uczynienia go znaczącym punktem europejskiej gospodarki

powiedział Wojciech Zieliński, Prezes MakoLab SA

Komfort i najwyższe standardy

Przenosząc siedzibę do budynku klasy A, MakoLab chce zadbać o komfort pracy swoich pracowników, co pozwoli im skupić się na realizacji zaawansowanych projektów technologicznych. Nie bez znaczenia są też bardzo wyśrubowane oczekiwania klientów MakoLab – w tym czołowych firm z sektorów automotive i finansowego. Właściwe warunki pracy współpracujących z nimi dostawców są tu szczególnie ważne. Istotne jest przede wszystkim bezpieczeństwo informacji. MakoLab posiada certyfikat działania zgodnie z normą ISO 27001, narzucającą warunki, które musi spełniać nowe biuro.  Zostało ono zaaranżowane do pracy w modelu projektowym z wykorzystaniem technik zwinnych, angażujących zarówno pracowników, jak i klientów firmy. Służy temu m.in. 20 sal do pracy grupowej – od bardzo surowych – do prowadzenia typowych „burzy mózgów”, po wyposażone w zaawansowaną infrastrukturę techniczną – do prowadzenia prezentacji i telekonferencji. Komfort pracy zapewniają nowoczesne systemy sterujące oświetleniem i systemami ogrzewania, wentylacji i klimatyzacji. Właściciel Ogrodowa 8 jest w trakcie ubiegania się o certyfikat BREEAM, przyznawany budynkom, których użytkowanie jest przyjazne dla środowiska naturalnego.
Jednym z wyróżników MakoLab jako pracodawcy jest zasada work-life-balance, która w tej firmie charakteryzuje się dążeniem do takiej organizacji pracy, aby pracownicy mieli czas na życie prywatne, spędzanie czasu z rodziną czy znajomymi, rozwijanie zainteresowań i pasji poza miejscem pracy.
W transakcji najmu firmie MakoLab doradzała agencja Colliers International.

Skrzyżowanie Ogrodowej i Zachodniej to nowy „hub biznesowy” w Łodzi o szczególnej atrakcyjności –w sąsiedztwie nowego biura MakoLab znajdują się Pałac Poznańskich, tętniące życiem Centrum Handlowe Manufaktura, a po stronie północnej zielony Park Staromiejski

mówi Marcin Włodarczyk, dyrektor regionalny Colliers w Łodzi.

Taka lokalizacja daje pracownikom i gościom firmy doskonałe możliwości korzystania z bogatego zaplecza usługowego i gastronomicznego.

#NoweWidoki na pracowników

Nowe biuro to nie tylko większy komfort pracy dla obecnych pracowników MakoLab, ale też szansa dla nowych osób, chcących dołączyć do ich grona. Pracę w firmie znajdą m.in.: programiści, administratorzy IT, specjaliści UX, social media i SEO czy analitycy internetowi. Spółka jest otwarta zarówno na osoby doświadczone, jak i te, które chciałyby pod okiem ekspertów MakoLab doskonalić swoje umiejętności. Firma wspiera studentów, realizując liczne projekty z uczelniami, nie tylko z Łodzi. Na nowo zatrudnionych czeka pakiet powitalny i wygodne miejsce pracy, ale przede wszystkim szansa sprawdzenia się w rozwijających, międzynarodowych projektach, w tym wykonywanych bezpośrednio u klientów. Ponadto MakoLab dofinansowuje prywatną opiekę medyczną i wyjazdy wakacyjne. Organizuje także atrakcyjne imprezy dla pracowników i ich rodzin. Szczegółowe informacje dotyczące rekrutacji można znaleźć na stronie: https://makolab.com/pl-pl/praca-w-makolab

Zobacz filmik i poznaj nas bliżej

Zobacz więcej zdjęć z biura

2018-10-02 MakoLab SA ma #NoweWidoki dla pracowników.docx

docx | 51,9 KB

20181002ML054.JPG

grafika | 19 MB

20181002ML025.JPG

20181002ML030.JPG

20181002ML010.JPG

20181002ML046.JPG

20181002ML024.JPG

20181002ML014.JPG

20181002ML083.JPG

20181002ML015.JPG

20181002ML077.JPG

20181002ML069.JPG

20181002ML070.JPG

20181002ML011.JPG

20181002ML012.JPG

MakoLab laureatem Forum Firm Rodzinnych 2018 magazynu Forbes

23 października 2018 roku odbyła się uroczysta Gala Forum Firm Rodzinnych 2018 organizowana przez miesięcznik Forbes. Wśród wyróżnionych znalazła się agencja MakoLab SA, istniejąca na rynku od blisko 30 lat.
MakoLab SA w nowej lokalizacji!

MakoLab SA – Digital Solutions Agency – jest jednym z pierwszym najemców w nowopowstałym, biznesowym centrum Łodzi, zlokalizowanym przy ul. Ogrodowej 8. Mimo, że oficjalnie otwarcie nowej siedziby firmy nastąpi dopiero 2 października, pracownicy już niebawem rozpoczną pracę w tej nowoczesnej i zaprojektowanej w kreatywny sposób przestrzeni. Dynamiczny rozwój firmy, zatrudniającej obecnie ponad 230 osób, a także nowe biuro pozwoli w najbliższym czasie powiększyć zespół pracowników o kilkadziesiąt kolejnych osób. Obecnie firma prowadzi rekrutację na stanowiska project managerów, programistów znających różne języki programowania oraz specjalistów od e-marketingu. Hasło przewodnie otwarcia brzmi #NoweWidoki. Kryje się pod tym dużo nowego, zarówno dla firmy, ludzi, którzy ją tworzą, nowych pracowników, ale też miasta.
Punkt dla MakoLab – wyróżnienie w plebiscycie ,,Punkt dla Łodzi”

MakoLab uzyskał wyróżnienie w konkursie ,,Punkt dla Łodzi”. Firma zwyciężyła w kategorii Instytucje - za zasługi dla promowania Łodzi na polu międzynarodowego biznesu internetowego.
MakoLab prezentuje nowe rozwiązanie LEI.INFO na RegTech Data Summit 2018

Na świecie jest ich już ponad 980 milionów. Działają w 170 krajach. To podmioty z sektora finansowego, które mogą zostać zidentyfikowane poprzez LEI – globalny standard uznawany i wymagany przez coraz większą liczbę regulatorów na całym świecie. Amerykańska spółka MakoLab USA opracowała platformę LEI.INFO, dzięki której można uzyskać natychmiastowy dostęp do bazy podmiotów posiadających LEI jak również otrzymać pomoc w uzyskaniu własnego unikalnego identyfikatora.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.