Nowa jakość w sprzedaży ubezpieczeń w krajach bałtyckich dzięki liderowi ze Skandynawii

Gjensidige Forsikring ASA, wiodący skandynawski ubezpieczyciel rozszerza swoją działalność w krajach bałtyckich. Istotny wkład w ekspansję firmy ma MakoLab, dostawca nowego serwisu internetowego, za pomocą którego klienci mogą kupować ubezpieczenia i zarządzać swoimi polisami. Platforma zbudowana została w oparciu o najnowocześniejsze rozwiązania z obszaru Customer Experience.
Nowy klient: MakoLab poprowadzi działania SEO dla Ceramiki Paradyż

MakoLab odpowiedzialny będzie za optymalizację serwisu Sklep.Paradyz.com pod kątem wyszukiwarek internetowych oraz jego promocję w wyszukiwarkach.
Lider w branży papieru i opakowań – International Paper – nowym klientem MakoLabu

Od kwietnia br. MakoLab prowadzi działania w kanale społecznościowym Facebook dla POL - marki papierów biurowych należącej do firmy International Paper. Do naszych zadań należy bieżąca komunikacja z użytkownikami, obsługa konkursów, budowanie społeczności marki, monitorowanie fanpejdża oraz prowadzenie kampanii Facebook Ads.
Nowe strony Renault Czechy i Słowacja

Kolejne strony Renault - tym razem Czechy i Słowacja - ujrzały w tym tygodniu światło dzienne. Witryny powstały w ramach projektu Helios, obejmującego globalną zmianę identyfikacji wizualnej Renault w sieci.
Nowa witryna Renault Polska

W ramach projektu Helios Renault dokonuje globalnej zmiany swojej identyfikacji wizualnej w sieci. Cały proces, zaplanowany na kilka lat, dotyczy odświeżenia 350 witryn internetowych, ale też wielu narzędzi i aplikacji wszystkich marek grupy Renault na świecie – czyli również Nissana, Infinity, Dacii i in. Głównym celem projektu jest unifikacja serwisów na potrzeby marki globalnej jaką jest Renault i dostosowanie witryn do najbardziej aktualnych trendów w komunikacji z użytkownikami. Customer i user experience serwisów są absolutnie na najwyższymi poziomie i są efektem niezliczonej liczby testów i badań.
Nowa odsłona niemieckiej witryny ScooterKingZ – sklepu o solidnych podstawach

W grudniu miała premierę nowa edycja niemieckiego sklepu internetowego scooterkingz.com. Właściciel portalu, firma ScooterKingZ GmbH, jest jednym z najbardziej znanych w Niemczech i jednym z bardziej znanych w Europie dostawców części zamiennych oraz akcesoriów do tuningu skuterów.
„Nie musisz wybierać" – nowa strona Centrum Handlowo-Rozrywkowego Sukcesja dostępna na wszystkich urządzeniach

Dwa tygodnie przed uroczystym otwarciem Centrum Handlowo-Rozrywkowego Sukcesja, swoją premierę miała jej nowa witryna.
Komunikacja Renault Polska z dziennikarzami łatwiejsza niż kiedykolwiek - przedstawiamy nowe centrum prasowe

W dzisiejszych czasach stały i szybki kontakt z dziennikarzami to konieczność. Dlatego po udanych wdrożeniach dla Litwy, Łotwy i Estonii przyszła kolej na centrum prasowe dla Renault Polska. Umieszczone na lokalnej stronie Renault, ma za zadanie przyspieszyć i usprawnić proces przekazywania informacji dziennikarzom.
Helios zdobywa kolejny przyczółek w Europie. Nowa odsłona witryny Renault UK

Nasza współpraca z grupą Renault-Nissan trwa już 14 lat. W projekty na rzecz Renault UK jesteśmy zaangażowani praktycznie od samego początku, a historyczne wdrożenie pierwszej witryny prawie „od zera” na Wyspach miało miejsce w 2008 r.
Witamy Maspex wśród klientów MakoLab!

Jest nam niezmiernie miło poinformować, że do grona naszych klientów dołączył jeden z największych producentów żywności w Europie Środkowo-Wschodniej – Grupa MASPEX. O szczegółach współpracy będziemy informować, jak tylko wysmażymy jakieś dostępne publicznie efekty a póki co ugotowaliśmy coś na dobry początek.

Nowy klient: MakoLab poprowadzi działania SEO dla Ceramiki Paradyż

Nowe strony Renault Czechy i Słowacja