MakoLab prezentuje nowe rozwiązanie LEI.INFO na RegTech Data Summit 2018

Na świecie jest ich już ponad 980 milionów. Działają w 170 krajach. To podmioty z sektora finansowego, które mogą zostać zidentyfikowane poprzez LEI – globalny standard uznawany i wymagany przez coraz większą liczbę regulatorów na całym świecie. Amerykańska spółka MakoLab USA opracowała platformę LEI.INFO, dzięki której można uzyskać natychmiastowy dostęp do bazy podmiotów posiadających LEI jak również otrzymać pomoc w uzyskaniu własnego unikalnego identyfikatora.
MakoLab wzmacnia zespoły zagranicą

Projekty zagraniczne stanowią główne źródło przychodów MakoLab. Wobec tego wzmacniamy swoją reprezentację w biurach w USA i Wielkiej Brytanii. Od stycznia dołączyły do nas dwie nowe osoby, które będą wspierały rozwój MakoLab na rynkach zagranicznych.
MakoLab z certyfikatem ISO 27001

Miło nam poinformować, że zakończyliśmy proces certyfikacyjny na zgodność naszego systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji z międzynarodową normą ISO 27001-2014. MakoLab z sukcesem zakończył proces audytowy i otrzymał certyfikat od TUV Nord Polska. Dokument potwierdza działanie firmy zgodnie z najwyższymi standardami, zwiększając jej szanse na nawiązanie współpracy z globalnymi graczami na rynku.
MakoLab otworzył nowy oddział w Lublinie

23 października 2017 roku w Lublinie zostało otwarte MakoLab Delivery Center (MDC), które działa we współpracy z Katolickim Uniwersytetem Lubelskim Jana Pawła II. To formalne przypieczętowanie współpracy MakoLabu z uczelnią i dalszy rozwój obszaru R&D.
MakoLab członkiem Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji

Miło nam ogłosić, że należymy do Polskiej Izby Handlowo – Przemysłowej we Francji. Dzięki temu będziemy jeszcze aktywniej promować nasze kompetencje w Europie.
Marta Ostrowska specjalistką ds. PR w MakoLab

Do zespołu agencji technologiczno - marketingowej MakoLab dołączyła Marta Ostrowska, która objęła stanowisko specjalisty ds. PR. Wcześniej odpowiadała za działania public relations w Bluerank.
MakoLab z dofinansowaniem Narodowego Centrum Badań i Rozwoju na rozwój technologii Blockchain

Ten tydzień przyniósł nam znakomite wieści z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Projekt „Realizacja badań przemysłowych oraz przeprowadzenie prac rozwojowych w zakresie nowoczesnych identyfikatorów cyfrowych wymagających absolutnej niezaprzeczalności, autentyczności, unikalności, transparentności i trwałości z wykorzystaniem zmodyfikowanej technologii Blockchain” złożony przez MakoLab w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, został zakwalifikowany do dofinansowania. Całkowita wartość projektu wynosi 2.042.605,07 zł, a wartość wnioskowanego dofinansowania to 1.234.660,17 zł. I takie dofinansowanie otrzymał MakoLab na realizację tego projektu.
MakoLab i ICT Klaster zapraszają na panel Transformacja to nie wybór na IX Europejskim Forum Gospodarczym

MakoLab i ICT Polska Centralna Klaster zapraszają do udziału w panelu Transformacja to nie wybór. Wpływ transformacji cyfrowej na biznes, który odbędzie się podczas drugiego dnia Europejskiego Forum Gospodarczego. Gościem specjalnym będzie Stéphane Antiga, selekcjoner reprezentacji Polski w siatkówce.
MakoLab zdobywa tytuł National Champion w konkursie The European Business Awards 2016/17

MakoLab, z tytułem National Champion, awansował do międzynarodowego finału prestiżowego konkursu The European Business Awards 2016/2017, sponsorowanego przez RSM. Celem konkursu jest promowanie dobrych praktyk w europejskim biznesie.
Punkt dla MakoLab – wyróżnienie w plebiscycie ,,Punkt dla Łodzi”

MakoLab uzyskał wyróżnienie w konkursie ,,Punkt dla Łodzi”. Firma zwyciężyła w kategorii Instytucje - za zasługi dla promowania Łodzi na polu międzynarodowego biznesu internetowego.
MakoLab prezentuje nowe rozwiązanie LEI.INFO na RegTech Data Summit 2018

MakoLab wzmacnia zespoły zagranicą