Już jest! Schema.org 3.0 z terminologią finansową na bazie Financial Industry Bussiness Ontology

Kolejny duży sukces na naszym koncie. W maju propozycja wzbogacenia Schema.org o opracowany przez EDMC i MakoLab słownik dla sektora finansowego została oficjalnie zaakceptowana. Oznacza to, że zaproponowana terminologia, opracowana w oparciu o Financial Industry Bussiness Ontology (FIBO), stała się integralną częścią słownika Schema.org – najczęściej stosowanego standardu opisu danych strukturalnych w Internecie.
MakoLab wzmacnia i reorganizuje dział kreatywny

W ramach strategii wzmacniania kompetencji kreatywnych i dalszego wdrażania strategii budowania agencji marketingowo-technologicznej o zasięgu międzynarodowym, w marcu do zespołu MakoLab dołączył Maxime Tallet. Tallet, do niedawna CEO francuskiej agencji kreatywnej Pollete, objął w MakoLabie nowo powstałe stanowisko Global Creative Development Directora.
Prace nad fibo.schema.org - ontologią dla sektora finansowego opracowywaną przez FIBO™ - ruszyły pełną parą!

Mirek Sopek, wiceprezes MakoLab, we wrześniu dołączył do zespołu zarządzającego FIBO W3C Community Group, którego celem jest opracowanie fibo.schema.org – standard opisu danych strukturalnych dla sektora finansowego.
Nadszedł czas, by dzielić się doświadczeniem. MakoLab członkiem IAB Polska

W listopadzie dołączyliśmy do grona firm zrzeszonych w IAB Polska. Już niebawem będziemy aktywnymi uczestnikami grup roboczych.
Dobre wieści! Schema.org 2.0 oficjalnie z roszerzeniem „Car” opracowanym przez MakoLab. Historyczny dzień dla firmy

13 maja przedstawiciele schema.org ogłosili, że opracowane przez MakoLab SA we współpracy z prof. Martinem Heppem rozszerzenie motoryzacyjne („car” extension) zostało oficjalnie zaakceptowane i stało się częścią najpopularniejszego standardu opisywania danych strukturalnych w Internecie. Rozszerzenie jest jedną z najważniejszych zmian jakie zostały wprowadzone wraz z wdrożeniem wersji Schema.org 2.0. To ogromny sukces i prestiż, ale nie tylko.
21 kwietnia – Akademickie Targi Pracy. Wyruszamy na poszukiwania ciekawych ludzi i chcemy dać im pracę!

Na tegorocznych Akademickich Targach Pracy, których X. edycja będzie miała miejsce w łódzkiej hali Expo 21 kwietnia, spotkają się przedstawiciele najciekawszych pracodawców regionu. My oczywiście będziemy wśród nich!
Nowa strategia rozwoju i nowa strona internetowa MakoLab

W środę miała miejsce uroczysta prezentacja nowej filozofii i strategii rozwoju firmy połączona z premierą nowej strony internetowej MakoLab. Witryna została przygotowana w technologii RWD w oparciu o Sitecore Customer Engagement Platform.
MakoLab zdobywa II miejsce w Konkursie Ontologii za GLEIO!

Odnotowaliśmy kolejny duży sukces na arenie międzynarodowej. Ontologia GLEIO,opracowana przez Roberta Trypuza, Dominika Kuzińskiego i Mirka Sopka z MakoLabu, zdobyła drugie miejsce w Konkursie Ontologii, organizowanym przez International Association for Ontology and Its Applications (IAOA ). W konkursie brało udział dziewięć zespołów specjalistów, pracujących nad ontologiami. Opracowana przez zespół MakoLab ontologia znalazła się w finałowej trójce i była zaprezentowana przez Roberta Trypuza na międzynarodowej konferencji ontologii formalnej (FOIS 2016) w Annecy we Francji.

MakoLab wzmacnia i reorganizuje dział kreatywny

Nadszedł czas, by dzielić się doświadczeniem. MakoLab członkiem IAB Polska