MakoLab i ICT Klaster zapraszają na panel Transformacja to nie wybór na IX Europejskim Forum Gospodarczym

MakoLab i ICT Polska Centralna Klaster zapraszają do udziału w panelu Transformacja to nie wybór. Wpływ transformacji cyfrowej na biznes, który odbędzie się podczas drugiego dnia Europejskiego Forum Gospodarczego. Gościem specjalnym będzie Stéphane Antiga, selekcjoner reprezentacji Polski w siatkówce.
MakoLab zdobywa tytuł National Champion w konkursie The European Business Awards 2016/17

MakoLab, z tytułem National Champion, awansował do międzynarodowego finału prestiżowego konkursu The European Business Awards 2016/2017, sponsorowanego przez RSM. Celem konkursu jest promowanie dobrych praktyk w europejskim biznesie.
MakoLab zdobywa II miejsce w Konkursie Ontologii za GLEIO!

Odnotowaliśmy kolejny duży sukces na arenie międzynarodowej. Ontologia GLEIO,opracowana przez Roberta Trypuza, Dominika Kuzińskiego i Mirka Sopka z MakoLabu, zdobyła drugie miejsce w Konkursie Ontologii, organizowanym przez International Association for Ontology and Its Applications (IAOA ). W konkursie brało udział dziewięć zespołów specjalistów, pracujących nad ontologiami. Opracowana przez zespół MakoLab ontologia znalazła się w finałowej trójce i była zaprezentowana przez Roberta Trypuza na międzynarodowej konferencji ontologii formalnej (FOIS 2016) w Annecy we Francji.
Już jest! Schema.org 3.0 z terminologią finansową na bazie Financial Industry Bussiness Ontology

Kolejny duży sukces na naszym koncie. W maju propozycja wzbogacenia Schema.org o opracowany przez EDMC i MakoLab słownik dla sektora finansowego została oficjalnie zaakceptowana. Oznacza to, że zaproponowana terminologia, opracowana w oparciu o Financial Industry Bussiness Ontology (FIBO), stała się integralną częścią słownika Schema.org – najczęściej stosowanego standardu opisu danych strukturalnych w Internecie.
MakoLab wzmacnia i reorganizuje dział kreatywny

W ramach strategii wzmacniania kompetencji kreatywnych i dalszego wdrażania strategii budowania agencji marketingowo-technologicznej o zasięgu międzynarodowym, w marcu do zespołu MakoLab dołączył Maxime Tallet. Tallet, do niedawna CEO francuskiej agencji kreatywnej Pollete, objął w MakoLabie nowo powstałe stanowisko Global Creative Development Directora.
Prace nad fibo.schema.org - ontologią dla sektora finansowego opracowywaną przez FIBO™ - ruszyły pełną parą!

Mirek Sopek, wiceprezes MakoLab, we wrześniu dołączył do zespołu zarządzającego FIBO W3C Community Group, którego celem jest opracowanie fibo.schema.org – standard opisu danych strukturalnych dla sektora finansowego.
Nadszedł czas, by dzielić się doświadczeniem. MakoLab członkiem IAB Polska

W listopadzie dołączyliśmy do grona firm zrzeszonych w IAB Polska. Już niebawem będziemy aktywnymi uczestnikami grup roboczych.
Dobre wieści! Schema.org 2.0 oficjalnie z roszerzeniem „Car” opracowanym przez MakoLab. Historyczny dzień dla firmy

13 maja przedstawiciele schema.org ogłosili, że opracowane przez MakoLab SA we współpracy z prof. Martinem Heppem rozszerzenie motoryzacyjne („car” extension) zostało oficjalnie zaakceptowane i stało się częścią najpopularniejszego standardu opisywania danych strukturalnych w Internecie. Rozszerzenie jest jedną z najważniejszych zmian jakie zostały wprowadzone wraz z wdrożeniem wersji Schema.org 2.0. To ogromny sukces i prestiż, ale nie tylko.
21 kwietnia – Akademickie Targi Pracy. Wyruszamy na poszukiwania ciekawych ludzi i chcemy dać im pracę!

Na tegorocznych Akademickich Targach Pracy, których X. edycja będzie miała miejsce w łódzkiej hali Expo 21 kwietnia, spotkają się przedstawiciele najciekawszych pracodawców regionu. My oczywiście będziemy wśród nich!
MakoLab z dofinansowaniem Narodowego Centrum Badań i Rozwoju na rozwój technologii Blockchain

Ten tydzień przyniósł nam znakomite wieści z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Projekt „Realizacja badań przemysłowych oraz przeprowadzenie prac rozwojowych w zakresie nowoczesnych identyfikatorów cyfrowych wymagających absolutnej niezaprzeczalności, autentyczności, unikalności, transparentności i trwałości z wykorzystaniem zmodyfikowanej technologii Blockchain” złożony przez MakoLab w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, został zakwalifikowany do dofinansowania. Całkowita wartość projektu wynosi 2.042.605,07 zł, a wartość wnioskowanego dofinansowania to 1.234.660,17 zł. I takie dofinansowanie otrzymał MakoLab na realizację tego projektu.

MakoLab zdobywa II miejsce w Konkursie Ontologii za GLEIO!

MakoLab wzmacnia i reorganizuje dział kreatywny

Nadszedł czas, by dzielić się doświadczeniem. MakoLab członkiem IAB Polska

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.